2018-12-20 14:55:17• hírek • Nagy Tímea

Karácsonyi vásár a Hám János Líceumban: a bevételt a BuKi ház fiataljainak támogatására ajánlották fel

Varázslatos hangulatban telt a karácsonyi forgatag a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum sportudvarán december 19-én, szerdán este. Százak látogattak el az eseményre.

A lici régi hagyományai közé tartozik az adventi időszakban megszervezett jótékonysági karácsonyi vásár. Az iskola sportudvara ekkor ünnepi köntösbe öltözik. Diákok, szülők és tanárok százai szórakoznak együtt. A vidám sokaság célja évről évre ugyanaz: szívből jövő adományaikkal támogatni a rászorulókat.

 

A karácsonyi vásárt megelőzően az osztályok szorgosan gyártják a kézműves portékákat, melyek aztán helyet kapnak a piaci asztalokon. Az asztali díszek, koszorúk, karácsonyfadíszek, kopogtatók és más ötletes tárgyak mellett elmaradhatatlan kellékei a kavalkádnak a forralt almalé, a tea és a zsíroskenyér is. Ám a finomabbnál finomabb sütikről sem szabad megfeledkezni, szerda este ezekből sem volt hiány!

 

A színpadon ilyenkor tökéletesen koreografált műsorral szórakoztatják a látogatókat az iskolások. Minden osztály szerepel, és a tanárok sem maradnak ki a jóból. A verses és énekes produkciók csodás atmoszférát teremtettek idén is az örömteli összejövetelen. A diákok és a szülők, nomeg a tanári kar bátorságát és tehetségét üdvrivalgás és tapsvihar tanúsította.    

 

2018-ban a Hám János Lici a karácsonyi vásárból befolyó összeget a csedregi BuKi ház finanszírozására ajánlotta fel. A karácsonyi vásár bevétele igazán jó helyre kerül:

 

A kelet-európai gyerekek megsegítésével foglalkozó, Németországból származó alapítvány, melyet Csedregen mindenki csak BuKi-ként ismer, 2008 februárja óta segíti a csedregi roma közösséget, 2011 óta pedig egy különleges napközit is üzemeltetnek a településen, ahol jelenleg nem kevesebb mint 27 hátrányos helyzetű gyerek mindennapjait teszik könnyebbé. És ezt tényleg szó szerint kell érteni, hiszen a kisdiákok itt kezdik a napot: egy reggeli tisztálkodás és egy kiadós reggeli után elmennek az iskolába, ahova uzsonnát is visznek magukkal a BuKi jóvoltából. Délután pedig ugyanide vissza is térhetnek, hiszen a központban suli után sem áll meg az élet.

 

Az ezévi jótékonysági esemény igazi sikernek könyvelhető el, hiszen az est folyamán összesen 17.723 lej gyűlt össze, köszönhetően a vásározók önzetlenségének. Az összegből a BuKi ház vezetői által összeállított szükséglista tételeit finanszírozza a líceum. Az ajándékokat a hám jánosos diákok januárban személyesen adják át a csedregi fiatalok számára.

 

Szerda este az iskola közössége megmutatta, milyen is az, amikor önzetlen emberek fognak össze a jó ügy érdekében. Érdemes lenne ezt a törekvést egész évben megtartani, hogy a legszentebb ünnep varázsa ne csak három napig tartson!

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: