2009-11-26 13:35:54• hírek • Parajdi Andrea

Karácsonyi ünnepváró sok ajándékkal

Három héten keresztül minden hétvégén programokkal várják a kicsiket és szüleiket a Poesis étterem udvarán. Az Informatia Zilei által megszervezésre kerülő Szatmári Karácsonyi Vásáron bárki díjtalanul vehet részt. Lesz tiniszépségverseny, sok ajándék és egy különleges karácsonyi sütemény is.

A karácsonyi ünnepeket rendszerint a kisgyerekek szeretik a legjobban, hiszen ők még hisznek abban az ilyenkor szárnyra kapó mesés történetekben, amelyek bearanyozzák, és még hangulatosabbá teszik Jézus születésének ünnepét. Szatmár megye népszerű napilapja az Informatia Zilei, a Poesis Étteremmel és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatallal együttműködve december 5 és december 20 között három hétvégén különböző programokkal kedveskedik a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a karácsonyvárás mindenkinek örömteli legyen.

A Karácsonyi Vásár megnyitójára december 5-én, 14 órától kerül sor, ahol a Mondiala óvoda gyerkőcei hagyományos karácsonyi műsort adnak elő. Ezt követően 15 órától a Cununita Néptáncegyüttes szórakoztatja a résztvevőket, majd a Szatmár Megyei Művészeti Iskola diákjai könnyűzenei műsort mutatnak be, 17 órától pedig a nagykárolyi Iedera zenekar lép fel. A kicsik örömére estefele már a Mikulás is megérkezik, aki puttonyában minden gyereknek tartogat meglepetést.

A Karácsonyi vásár második napja december 6-a, kulturális programokkal színesített. 15 órától a kisgyerekek karácsonyi vereseket szavalhatnak, énekelhetnek, táncolhatnak. Mindenki aki bátor és megmeri mutatni a tehetségét az ajándékot kap a Mikulástól. 17 órától a folk zene kedvelőnek kínálnak kiváló programot.

December 11-én, pénteken tovább folytatódik a Karácsonyi Vásár. A gyerekek 16 órától különböző kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol karácsonyi díszeket készíthetnek. A napot ismét zenés-táncos előadásokkal tarkítják. December 12-én, szombaton 14 órától énekverseny veszi kezdetét. A legszebb karácsonyi dalok előadóit egy szakemberekből álló zsűri fogja díjazni. Majd lesz zongora-előadás, és folk bemutató is.

December 13-án, vasárnap 15 órakor könnyűzenei előadással indítanak, majd a Loga Dance School táncosai lépnek színpadra. A foglalkozások közben pedig a Codrisorul folk együttes is bemutatkozik.

A karácsonyi vásár harmadik hétvégéjén december 18-án, pénteken ismét a zenéé a főszerep. December 19-én, szombaton egy szépségversenyt szerveznek tiniknek, ahol valaki megszerezheti a Miss Karácsony címet. A versenyt több tehetséges énekes, és zenekar is feldobja majd. Színpadra lép Andra Lenak, Rareș Jucan, a No Name, Horia Someșan és a Crimson rockbanda is. Az Informatia Zilei szerkesztőségében a Mircea Cel Batran út 15 szám alatt lehet iratkozni a szépségversenyre. Bővebb információk a 0261 735 195-ös telefonszámon is kérhetők.

December 20-án vasárnap felszolgálják a legnagyobb karácsonyi süteményt, amelyet a Fastus Pékség szakácsai fenyőfa alakúra készítenek, és amely eléri majd a 2 és fél métert. A változatos ízekből készülő süteményt mindenki megkóstolhatja.

Az Informatia Zilei mindenkit szeretettel vár a Karácsonyi Vásár programjaira.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: