2008-12-21 20:04:07• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi ünnepváró a Kölcseyben

Idén is szép számmal jelentek meg szülők és csemetéik az Aranykapu Kulturális Egyesület, és a Szatmárnémeti Madisz által szervezett Karácsonyi Ünnepvárón, amelynek hagyományszerűen ezúttal is a Kölcsey Ferenc Főgimnázium adott otthont.

A szervezők különböző foglalkozásokkal várták az érdeklődőket, lehetőség volt többféle anyagból karácsonyi díszek készítésére, üvegtárgyak festésére, mézeskalács díszítésre, nemezelésre, viszont aki akart, rajzolással, aranydiófestéssel, vagy akár gyöngyfűzéssel is foglalkozhatott.

A legtöbben mégis a sepsiszentgyörgyi Folker zenekar gyermektáncházához csatlakoztak, ahol a kicsik játékos módon ismerhettek meg régi népzenéket, és táncolhattak tradícionális dallamokra. A Folker zenekar a Kecsketánc című új lemezét mutatta be az itteni közönségnek, amellyel nem csupán a gyerekek, hanem szüleik körében is elsöprő sikert arattak.

A szervezőknek ismét sikerült egy kellemes vasárnap délutáni programmal meglepni a gyerekeket, ahol közösen szórakozhattak és készülhettek a karácsonyi ünnepre.

Voltak, akik papírból készítettek karácsonyi díszeket...

...mások gyöngyfűzéssel foglalkoztak...

...esetleg angyalkákat készítettek a karácsonyfára.

A legtöbben a sepsiszentgyörgyi Folker zenekar gyermektáncházához csatlakoztak, ahol...

...közösen táncolhattak...

...párt választhattak...

..és játékos módon sajátíthattak el régi népzenéket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: