2008-12-10 19:38:55• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi ünnepváró

A Szatmárnémeti MADISZ idén is megszerevezi hagyományos karácsonyi ünnepváró rendezvényét. Az idei merőben eltér az előző években megszokottaktól.

Az idei ünnepváró tulajdonképpen két részben fog lezajlani - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Kánya László, a MADISZ elnöke. December 19-én délután 18 órától a Kolompos együttes fog fellépni a Dinu Lipatti Filharmóniában. Műsoruk címe Kiskarácsony Nagykarácsony. A magyarországi Kolompos együttest egyébként az idei Partiumi Magyar Napok rendezvénysorozat keretében ismerhette meg a szatmárnémeti közönség.

December 21-én délután 16 órától pedig a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti termeibe lesznek az immáron hagyományos karácsonyi ünnepváró foglalkozások, melyben közreműködik az Aranykapu Kulturális Egyesület.

Ez alkalommal fellép majd a sepsiszentgyörgyi Folker együttes, akik "Kecsketánc" című lemezbemutató koncertjükkel és gyermektáncházzal lepik meg az ünnepváró közönséget.

Az ünnepvárón változatos foglakozások lesznek, úgy mint üvegtárgyak festése, karácsonyi díszek készítése csuhéból, gyöngyből, papírból, fából és egyéb természetes anyagokból, illetve mézeskalács diszítés, aranydió festés, patogatott kukorica lánc készítése, méhviasz gyertya készítés. A szervezők minden kedves ünnepvárót szeretettel várnak - tette hozzá Kánya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: