2011-10-15 11:50:47• hírek • Póti Orsolya

A Fehér Bot Napját ünnepelték

Szatmárnémetiben is rendezvénnyel készültek a Vakok és Gyengénlátók Világnapjára, közismertebb nevén a Fehér Bot Napjára. Ez alkalomból kulturális vetélkedővel, zenés műsorral, tombolával és szeretetvendégséggel várta a vendégeket a Szatmári Vakok és Gyengénlátók Egyesülete.

Ioan Sorin Podina, az egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, örömét fejezve ki az iránt, hogy évről évre többen vesznek részt az eseményen, amely idén éppen a világnapon, október 15-én került megszervezésre.

Az elnök kifejtette, a világnap megünneplése fontos, ugyanis az egyesület tagjai újra találkoznak, és néhány kellemes órát tölthetnek el egymás társaságában. A Fehér Bot Napjának célja másrészt az, hogy felhívja, a közösség figyelmét a látássérültek sajátos helyzetére.

Szombat délelőtt kulturális vetélkedőre nevezhettek be a vendégek, a vetélkedőt követően pedig az egyesület kulturális csoportja szórakoztatta a közönséget. Az eseményen tombolavásár is volt: mintegy száz nyerő szelvénnyel várták a látogatókat. A szatmári látássérültek világnapját szeretetvendégség és táncmulatság zárta.

"A Vakok Világnapját az egyesületünk fennállása óta megünnepli - ez az egyik olyan fontos esemény, amelynek megünneplése nem maradhat ki egyik évben sem. Évről évre különböző programokat, vetélkedőket szervezünk az egyesület tagjainak, de olyanokat is szeretettel várunk, akik eddig még nem jártak közösségünkbe ." - mondta el Podina.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: