2011-12-16 15:25:14• hírek • Póti Orsolya

Egyedi kézműves tágyak a karácsonyi vásáron

A Szatmárnémeti Aranykapu Kulturális Egyesületnek immáron hetedik alkalommal sikerült megszerveznie a Karácsonyi Kézműves Vásárt Szatmárnémeti központi sétálóutcáján. A vásár december 14-23. között értékes ajándéktárgyakkal és egyedi kézműves termékekkel várja az érdeklődőket.

A Szatmár Megyei Tanács támogatásával sikerült idén is megszervezni a Karácsonyi Kézműves Vásárt a Corneliu Coposu sétányon. A december 14-23. között zajló rendezvényen több mint tíz hazai és magyarországi mesterember mutatja be termékeit. Az idei vásárra a helyi termelők mellett érkeztek Nyíregyházáról és Résztelekről, valamint Bihar és Hargita megyéből is termelők - tudtuk meg Nezezon Enikőtől, az Aranykapu Kulturális Egyesület elnökétől.

A kézműves vásár rendezvényei igazi szórakozást kínálnak, ugyanis ennek keretében szabadtéri koncertekre is sor kerül. December 21-én domahidi hagyományos betlehemes játékkal szórakoztatják a közönséget, szerdán és csütörtökön kora délután a „Dinu Lipatti" Filharmónia zenészeinek karácsonyi előadását hallgathatják a járókelők.

A kis faházikókban már megszokottan megtalálhatóak lesznek mind a hagyományos népművészet - bőrműves, keramikus, nemezkészítő, gyertyaöntő -, mind a modern kézműves technika - gyöngyfűzés, ékszerkészítés - képviselői is.

Nezezon Enikő a Szatmár.ro-nak elmondta: a vásár színvonala igencsak emelkedett, hiszen a mesteremberek idén egyedi alkotásokkal, főként iparművészeti termékekkel érkeztek. A vásárlók különösen a kézműves díszek, kerámiák, ékszerek, szőttesek tárházán belül találhatnak egyedülálló darabokat, emellett sok érdekes használati tárgyat is felfedezhetnek a kínálatban.

A szervezők remélik minden különleges termék gazdára talál.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: