2013-12-12 12:13:27• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi kézműves vásár a Coposu sétányon

December 16-án, hétfőn kilencedik alkalommal nyitja meg kapuit a Karácsonyi Kézműves Vásár az Aranykapu Kulturális Egyesület szervezésében Szatmárnémeti központjában, a Batthyányi (Corneliu Coposu) sétányon.

A december 24-ig tartó eseményen, mely a város téli kulturális-turisztikai életét jelentősen meghatározó rendezvénnyé vált az évek folyamán, számos helyi és erdélyi városból érkező kézműves vesz részt.

Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy felgyorsult mindennapjaink világában, a fogyasztói társadalom bűvöletében újra értéket képviselnek az egyedi, kézzel készült termékek, ezt az értéket pedig egyre több szatmári is felismeri, így kialakult egy, a kézműves vásárokba rendszeresen visszajáró réteg, akik évről évre innen szerzik be az ünnepi dekorációkat, ajándékokat.

A több mint 10 kiállító standon a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolodó hagyománytisztelő és innovatív kézműves portékák egyaránt megtalálhatóak majd. A vásár kínálatából: természetes anyagokból készült karácsonyfadíszek, betlehemes asztali dekorációk, kerámia díszek, mécsesek és órák, nemez- és textiljátékok, ékszerek kerámiából és gyöngyből, kézműves szappanok, ünnepi terítők és meleg pulóverek, horgolt sálak, sapkák, szőrmék a hideg téli napokra. A vásár hangulatát a fűszeres forralt bor s a kürtős kalács varázsolja még meghittebbé.

A vásár naponta 10.00 és 18.00 óra között látogatható majd. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt, vásárlót.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: