2010-11-25 17:19:19• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi gesztenyekrémleves

Elkészítéséhez: 6 dl leszűrt, lezsírozott, erős tyúkhúsleves (vagy leveskockából készített lé), 20 dkg gesztenyemassza, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 kávéskanál búzakeményítő vagy liszt, késhegynyi őrölt fekete bors, késhegynyi őrölt gyömbér és ízlés szerint só szükséges.

Első lépésben a leveses fazékban felforraljuk a levest, vagy a leveskockából készített lét, ebbe beleszórjuk a szükséges fűszereket, majd hozzáöntjük a tejszín felét is. A másik felét a tejjel, a liszttel (vagy a keményítővel) és gesztenyemasszával együtt a turmixgép poharába öntjük. Lényeges, hogy a turmixban addig verjük, amíg egészen sima, krémszerű massza nem lesz belőle.

Miután ezzel elkészültünk, ezt is hozzáöntjük a leveshez, és folyamatosan kevergetve néhány percig felforraljuk. Ha ezzel is elkészültünk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljön, majd hűtőszekrényben legkevesebb fél napig hűtjük. Előnye, hogy ez a leves az ünnep előtt akár két-három nappal is elkészíthető, tálaláskor csak melegíteni szükséges. Ízlésünknek megfelelően, tálaláskor a leves tetejére tehetünk egy kevés cukor nélküli tejszínhabot. Nem kell feltétlenül melegen tálalni, mivel hidegen is nagyon ízletes. Ha nem szeretjük a tejszínhabot, néhány szem héjában megsütött és megtisztított gesztenyét is tálalhatunk mellé. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: