2015-12-28 16:45:49• hírek • refszatmar.eu

Karácsonyi fogalmazásverseny szatmári díjazottakkal

Szatmár megye is bekapcsolódott a hetedik alkalommal megszervezett Karácsonyi fogalmazásversenybe, mégpedig a 10-es számú Általános Iskola, valamint a Szatmárnémeti Református Gimnázium részvételével. A vetélkedő témája: Velünk az Isten.

A tanulók feladata az Immánuel név jelentésének bemutatása volt, lehetőleg a karácsonyi történetből kiindulva, személyes vagy családi megtapasztaláson keresztül. Be kellett bizonyítaniuk, hogy Isten ma is velünk van, sőt törődik velünk, emberekkel.

A legtöbb fogalmazásban őszinte beszámolókat olvashattunk arról, hogy miként élik meg a gyermekek az Istenbe vetett hitüket, hogyan tapasztalták meg nagy bajban, betegségben Isten segítségét, hogyan válaszolt Isten az elmondott imákra. Némelyek kötődtek a karácsonyhoz, mások nem. Olyan tanuló is akadt, aki nem személyes megtapasztalást írt le, s titok marad, hogy írása csupán a fantázia szüleménye, vagy valahol, mélyen, a valóságban gyökerezik.

Idén 227 fogalmazás érkezett. A gyerekek 49 iskolából neveztek be, 10 megye képviseltette magát: Arad, Beszterce-Naszód, Bihar, Brassó, Hargita, Kovászna, Maros, Szatmár, Szilágy, Temes. A következő arányban kaptuk az írásokat: 53 harmadikos, 66 negyedikes, 27 ötödikes, 44 hatodikos, 24 hetedikes és 13 nyolcadikos részéről. A versenyben 57 pedagógus vett részt, közülük 10-en javítottak. Ebben az évben is voltak olyanok, akik először kapcsolódtak be a versenyzők táborába, s örömmel olvastuk régi barátaink írásait is, akikkel már személyes ismeretség köt össze, mivel táborozhattunk együtt.

A javítók főleg a kreativitást értékelték, s nagyon jól ráéreztek a gyerekek munkájára, s arra is, ahol túlzásba lendült a felnőtt segítsége. Korosztályonként 5 tanulót díjaztak. Ugyanakkor, épp mint eddig, minden benevező kap ajándékot és oklevelet. Az első három minden korosztályból ismét székelyföldi táborozást nyert 2016 nyarán.

A szatmári diákok közül Csetnek Anita IV. B. (10-es iskola) osztályos tanuló negyedik, Simon Aba (a Református Gimnázium) V. osztályos diákja pedig ötödik lett a versenyen. Részt vett továbbá Pató Brigitta Pintyőke IV.B., Kabos Tímea IV.D. és Tarr Andrea VII. D. osztályos tanuló. A Szatmárnémeti Baptista Gyülekezet ünnepélyes keretek között adta át a gyermekeknek és Győrbíró Csilla Emese felkészítő tanárnak az elismerő okleveleket.

A díjazott fogalmazásokat felolvassák az Evangélium Hangja Rádióban, szombat esténként 19:15-től, a magyar nyelvű gyermekműsorban, mely interneten keresztül is hallgatható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: