2011-12-22 20:30:22• hírek • Póti Orsolya

Karácsonyi ének a hetedikesek előadásában

A diákok Dickens egyik legszebb történetét, a Karácsonyi éneket mutatták be december 22-én
A diákok Dickens egyik legszebb történetét, a Karácsonyi éneket mutatták be december 22-én

A nagy angol mesemondó, Charles Dickens legszebb történetét vitték színpadra a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium VII. osztályos diákjai december 22-én. Az 1833-ban írt Karácsonyi ének remekmű, mely most is időszerű.

Fehér Laura magyartanárnő irányításával készültek három héten keresztül a Kölcsey Ferenc Főgimnázium hetedikesei a december 22-i ünnepi műsorra, melyre szüleiket, ismerőseiket és tanáraikat várták nagy szeretettel.

A diákok Dickens egyik legszebb történetét, a Karácsonyi éneket mutatták be, amely a rosszindulatú Scrogge úrról szól, akinek a karácsony is csak olyan nap, mint a többi, megvetéssel és morgolódva nézi az emberek ünnepi készülődését. Kidobja a kántáló koldus kisfiút és a szegényeknek gyűjtő úriembert egyaránt, valamint írnokát is felmondással fenyegeti.

Este otthonában jelenést lát, és ezek nyomán a nagy ünnepre még az ő gonoszsága is megváltásra lel, a múlt és a jövő képei rádöbbentik sivár jelenének ostobaságára. A kísértetek felnyitották Scrooge szemét a körülötte élők sorsára, nyomorúságára és vidámságára, szenvedéseikre és emberségükre, és jó ember válik belőle.

A diákok maguk tervezték a díszletet és órákon át gyakoroltak, hogy minél sikeresebb legyen az ünnepi előadás - tudtuk meg Fehér Laura tanárnőtől.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: