2019-12-09 09:37:18• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyi daloktól zengett a Károlyi-kastély

A Károlyi-kastélyban adott karácsonyi koncertet Czumbil Bernadette és Veres Noémi, nagy élmény volt a résztvevőknek.

 

Nem győzték tapsolni a koncert végeztével a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében fellépő Czumbil Bernadettet és Veres Noémit, a közönség majdhogynem egészen átszellemült állapotban hallgatta végig a szebbnél szebb karácsonyi dalokat.

 

Az érdengelegi és tasnádi származású művésznők közös koncertjére egészen megtelt vasárnap délután a Károlyi-kastély lovagterme, nem igen maradt üres szék, nagy volt az érdeklődés a esemény iránt.
Aki eljött bizonyára nem is bánta meg, gyönyörű zongorajátékkal kísért, karácsonyi dalokat adott elő a két fellépő.

 

Műsoron volt Franz Schubert (1797–1828), Giaccomo Puccini (1858–1924), Claude Debussy ( 1862–1918) és Pietro Mascagni (1863–1945) művei közül számos darab, olyan ismert és szeretett ünnepi énekek mint O, ce veste minunată, The first Nowell, Ó Jézus szüzen született, O Tannenbaum, Ave Maria, Cantique de Noel, illetve a Silent Night (Csendes éj).


Az előadókról:

Veres Noémi, szoprán, érdengelegi származású, egykor a Nagykárolyi Castellani tagja. A kolozsvári Zeneakadémián végezte tanulmányait, majd a kolozsvári filharmónia tagja lett, és a kolozsvári Magyar Opera meghívott művészeként is fellépett már.

Czumbil Bernadette zongoraművész és tanár, tasnádi származású, a kolozsvári Zeneakadémián végezte tanulmányait. Számos itthoni és külföldi esemény tagja, a szatmárnémeti filharmónia rendszeres meghívottja, és a G. Dima zeneakadémia lelkes tanára.


Az eseményt a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Idegenforgalom-népszerűsítő Központ szervezte.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: