2008-03-28 17:51:53• hírek • Szatmar.ro

Thoroczkay Sándor az Identitás-díjas

thoPéntek délután adták az Identitas Alapítvány idei díját.

 

Péntek délután adták át az Identitas Alapítvány idei díját Thoroczkay Sándor történésznek.

Az Identitas Alapítvány minden évben elismerésben részesíti a szatmári közélet olyan kiemelkedő személyiségeit, akik sokat tettek identitásunk megőrzéséért, akik életművükkel hozzájárultak a szatmári magyar kultúra ápolásához. Az előző években dr. Bura László, Csirák Csaba, Muzsnay Árpád, Fejér Kálmán és Elekes Emma részesült az alapítvány díjában. 2008-ban Thoroczkay Sándor történelemtanár, a Szent István Kör alapítója, jelenlegi tiszteletbeli elnöke vehette át Varga Attila parlamenti képviselőtől, az Identitas Alapítvány elnökétől a díjat.

Thoroczkay pályafutását és munkásságát Kónya László főtanfelügyelő- helyettes ismertette laudációjában, majd köszönetet mondott fáradhatatlan munkájáért, amellyel az egész közösséget gazdagította. Varga Attila beszédében elmondta, szükség van az ilyen alkalmakra, amikor arra hívjuk fel a figyelmet, hogy vannak értékeink, vannak értékes személyiségeink.

A díjazott beszédében köszönetet mondott azoknak, akik rá gondoltak, de mindenek előtt azoknak, akik végig támogatták a munkájában. "Bár én vettem át a díjat, ez az elismerés a Szent István Köré, a családomé, valamint mindazoké, akik nélkül nem láthattam volna el a felvállalt feladataimat." -mondta Thoroczkay.
dijb

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: