2015-12-21 17:29:01• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyfát díszítettek a gyerekek, koszorúztak a felnőttek

Gyerekek díszítették fel a környezetvédelmi ügynökség karácsonyfáját.

Akárcsak minden évben, úgy idén is a téli ünnepekhez közeledve a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség saját karácsonyfát állított gyermekek segítségével a Kossuth Kertben található Zöld Házban. Erre idén hétfőn, december 21-én 10 órai kezdettel került sor. Az öko-karácsonyfa feldíszítésében az Óváriban működő Stefánia Ház tíz lakója, illetve a 6-os Számú Óvodába járó 15 gyermek segédkezett.

A gyerekek újrahasznosítható anyagokból készítettek karácsonyfadíszeket, ezek kerültek a fenyőfára. Egy rövid előadást is tartottak, amelyben karácsonyi dalokat énekeltek és az alkalomhoz illő verseket szavaltak. A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tagjai gyümölcsből és apró meglepetésekből álló csomagokkal köszönték meg a gyerekek kedvességét. Megható pillanat volt, amikor az óvodások is megajándékozták az árvaház lakóit.

Az esemény a Zöld Ház bejárata előtt álló Kiss Gedeon szobor megkoszorúzásával zárul. Békéssy Erzsébet igazgató és munkatársai minden évben megkoszorúzzák a Kossuth-kert alapítójának a szobrát, amely egyébként éppen öt éve áll a felújított közfürdő előtt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: