2014-12-19 12:28:15• hírek • Szatmár.ro

Karácsonyfa-díszítés és koszorúzás a Kossuth kertben

A környezetvédelmi stratégia újabb közvitája sem keltette fel a szatmáriak figyelmét.

Szatmárnémeti környezetvédelmi stratégiájának megvitatására újabb közvitát szervezett péntek délelőtt a Zöld Házban a Szatmár Megyei Környezetvédelmi ügynökség - ám ahogy legutóbb, úgy a lakosság részéről senki nem jelent meg, hogy véleményt mondjon a stratégia kapcsán.

A közvita így idejekorán végetért, a folytatásban a jelenlevőknek pedig alkalmuk volt karácsonyi hangulatba kerülni. A szatmárudvari Stefánia gyermekotthon lakói ünnepi műsort adtak elő, közben pedig feldíszítették a Környezetvédelmi Ügynökség öko-karácsonyfáját. A díszeket a gyermekek készítették, javarészt újra felhasználható anyagokból.

A rendezvény immár hagyományszerűen a Zöld Házzal szemben található Kiss Gedeon szobor megkoszorúzásával ért véget. A szobrot négy évvel ezelőtt állították, december 20-án, ennek emlékére pedig minden évben koszorút helyeznek el a város egykori főkapitányának, a fák ezredesének is nevezett "Gida bácsi" szobránál. Az ő nevéhez fűződik például a Kossuth kert kialakítása és fontos szerepe volt a város utcáinak, tereinek, parkjaink fásításában is.

Gyermekotthonban élő gyerkőcök díszítették fel az öko-karácsonyfát

Megkoszorúzták Kiss Gedeon szobrát

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: