2018-12-27 11:52:28• hírek • Közlemény

Karácsony Kiskolcson, Erdődön és Sárközújlakon

Sárközújlak református templomában is meghitten zajlott a karácsony. Ünneplő sereg, gyerekek szerepe, ajándékok és legfőképpen a hirdetett Ige gazdagított.

Isten úgy látta jónak, hogy a világnak ajándékozza magát. Az evangélium nem legenda, hanem történelem is. Világraszóló történelmi esemény is. Olyan esemény, amellyel új kor, új időszámitás kezdődik. Amit Isten nekünk adott nem veszi vissza, mert tudja, hogy Rá van szükségünk! Jézus Krisztusra van szükségünk! – mondta a karácsonyi istentiszteleten Nagy Erika sárközújlaki lelkipásztornő, egyházmegyei missziói előadó.

 

Tele templommal, mintegy száz ünneplővel telt a szenteste Erdőd református templomában

 

Kaszaniczki Csongor erdődi lelkipásztor a hétfőn 5 órakor kezdődő istentiszteleten a Mikeás Próféta Könyve 5. részének 2. verse alapján hirdette az Igét: „De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az Izráelen; a kinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.” A prédikáció fő üzenete: Ismét eljött a karácsony. Megszületett Jézus, elérkezett a béke korszaka. Az a békekorszak, ami kétezer évvel ezelőtt is. Isten elküldte az Ő szent Fiát nekünk, az Ige testé lett Jézus Krisztusban. Nem változott semmi, rendszerek múlnak, változnak, emberek születnek, és ismét újra karácsony ünnepe van. De csak ennyi lenne? Nem Testvéreim, ma különleges nap van, még pedig a békesség napja! Az igazi karácsony csalhatatlan jele az, hogy eljött Krisztus, aki a békességet hozta e világba. Karácsony bizonyságtevő életre hív minket. Menj, és hirdesd, add tovább a jó hírt, ami Betlehemnek mezejében is zengett régen: „A magasságban dicsőség Istennek, békesség legyen a földön embereknek, mert eljött már, akit a szent Atyák vártak, kiről jövendőt próféták mondottak.” Aki nem más, mint az Úr Jézus, igaz Messiásunk, akinek hatalma kiterjed az egész világra, a föld határáig és minden népek megtérnek hozzá, és leborulnak előtte. Mert az Úré a királyi hatalom ő uralkodik a népeken. Íme, a csoda Krisztus megszületett, adjunk hálát a mi Mennyei édes Atyánknak, hogy ilyen ajándékkal örvendeztet meg bennünket. – mondta Kaszaniczki Csongor lelkipásztor.

 

A gyermekek műsora után áldott ünnepet kívánva egymásnak üzenettel térhettek haza a hívek.

 

„A karácsonyeste ünnepi hangulatát nem tudom megosztani, de a fényképeken tükröződik a gyermekek öröme.” – osztotta meg a kiskolcsi karácsony fotóit, ezekkel a szavakkal Győrbíró Csilla vallástanárnő, tiszteletes asszony.

 

Szenteste a kiskolcsi református templomban Győrbíró Sándor lelkipásztor a tolmácsolta a karácsonyi történeteket Máté és Lukács evangéliuma alapján, szemelvényesen.

 

Megtudtuk, hogy Belluska Éva és testvére Veress Sándor a 70-79 év közötti időseknek készített ajándékcsomagot. Boros Hajnalka presbiter a 80 év felettieket ajándékozta meg. A gyerekekre Kallós Zoltán főtanfelügyelő helyettes gondolt, és persze a gyülekezet adakozott hozzá.

 

A gyermekek örömmel énekelték a karácsonyi dalokat: A szeretet nem fogy el sosem…, Gyere a jászolhoz még ma éjjel…, A menny egészen a földig hajolt…

 

A gyerekek ezeket szívből énekelték. Meghitté vált a szenteste, amikor minden fény kialudt, és a mennyezeten kigyúltak a csillagok.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: