2011-04-18 10:02:16• hírek • Szatmar.ro

Hullottak a nagyok az NB1-ben

Igazi „óriásölés" volt a magyar labdarúgó élvonal, az NB1 hétvégi fordulójában, ahol mind a „régi nagyok", mind pedig az „új nagyok" sorozatos vereségeket szenvedtek.

A sort a legeredményesebb magyar klub, a Ferencváros kezdte, amely a régi idők rangadóján a Vasast fogadta. A két gárda összességében egy gyenge mérkőzést vívott egymással, amelyen a hazaiak kettő, a vendégek pedig három komoly gólszerzési lehetőséget alakítottak ki. Ezekből azonban egyikből sem lett gól, így Maróti a 78. percben vétett öngólja döntött az angyalföldiek javára.

A második legeredményesebb klub, az MTK történelme egyik leggyengébb szezonját futja, az utóbbi hat meccsét nem tudta megnyerni, ráadásul eddig összesen hat sikert aratott az idényben. A hétvégén Kaposvárott szenvedett vereséget a kék-fehér egyesület, minek köszönhetően visszaesett a 15., kieső helyre.

Szintén nem szerepel valami jól a harmadik legeredményesebb Újpest sem: a lila-fehérek az idén hét bajnokijukból csak kettőt tudtak megnyerni, ezúttal a hetedik forduló óta kieső helyen álló, sereghajtó Szolnoktól kaptak ki, köszönhetően a Ferencvárostól kölcsönkapott Fitos góljának.

A közelmúlt legjobb magyar csapata egyértelműen a Debrecen volt, amely a legutóbbi hat bajnoki címből ötöt megnyert. A télen a kispadra kinevezett Zdenek Scasny azonban egyelőre Kőműves Kelemennek tűnik: amit Herczeg András felépített, azt ő lerombolja. A Loki a cseh edző vezetésével idén (minden sorozatot figyelembe véve) 14 mérkőzést játszott, ám ebből csak négyet nyert meg és hatot elveszített. A bajnoki mérlege még ennél is rosszabb a piros-fehéreknek: hét találkozóból kettőt nyertek, hármat pedig elveszítettek. Ezúttal a bennmaradásért küzdő Siófok győzte le a címvédőt, méghozzá Debrecenben, ezzel pedig a Balaton-partiak megelőzték az MTK és a vonal fölé kerültek.


A Siófok ősszel is legyőzte a Debrecent, 4-1-re fotó: dvsc.hu
A Siófok ősszel is legyőzte a Debrecent, 4-1-re fotó: dvsc.hu


A bajnoki tabellán nagy fölénnyel vezető Videoton 10 forduló után szenvedett ismét vereséget, méghozzá a Haladás otthonában, ám előnye így is tíz pont a második Paks és tizenegy a harmadik Kaposvár előtt. Őket a 38 pontos Ferencváros követi, míg a Debrecen (34 pont) a hatodik, az Újpest (27) a tizenkettedik, az MTK pedig a tizenötödik helyen áll 23 forduló után.

A 23. forduló eredményei:
Szolnok
- Újpest 1-0
gól: Fitos (31.)

Ferencváros - Vasas 0-1
gól: Maróti (78., öngól)

Debrecen - Siófok 2-3
gólok: Coulibaly (55.), Bódi (59.) illetve Délczeg (13.), Honma (45.), Tusori (52.)

Zalaegerszeg - Győr 1-1
gólok: Ganugrava (48., öngól) illetve Völgyi (79.)

Kaposvár - MTK 2-1
gólok: Oláh (38.), Máté (82.) illetve Tischler (14.)

Pápa - Honvéd 0-1
gól: Bright (19.)

Paks - Kecskemét 2-0
gólok: Montvai (11.), Bartha (67.)

Haladás - Videoton 2-0
gólok: Halmosi (78.), Kenesei (87.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: