2018-07-24 18:41:48• hírek • Kocsis Zoltán

Kapura sem lőtt a CFR

Rendkívül halovány teljesítményt nyújtott a román bajnok a BL harmadik selejtezőkörének első meccsén, így hazai pályán 1-0-ás vereséget szenvedett a svéd Malmö ellenében.


A Kolozsvári CFR (amelynek színeiben a magyar válogatott Lang Ádám végig a kispadon ült) teljesítményéről mindent elmond, hogy játékosai a 90 perc alatt egyszer sem találták el az ellenfél kapuját, így kedd este Johan Dahlin volt Svédország legjobban fizetett munkanélkülije. Ilyen körülmények közepette pedig nehéz mérkőzést nyerni még a román Liga1-ben is, nemhogy a Bajnokok Ligájában.

 

Ennél is nagyobb gond, hogy nem csak a támadójátékkal voltak bajok kolozsvári oldalon. A védelem többször is ingadozott, a máskor olyan biztos pont Giedrius Arlauskis pedig potyázott.

 

A svédek két sztárja, Markus Rosenberg és Carlos Strandberg már az első húsz percben tesztelte Arlauskist. Különösen a 22 éves Strandberg volt elemében, aki a 43. percben előbb kihagyott egy ziccert, majd két perccel később megszerezte a meccs egyetlen találatát. A két román középső védő, Paulo Vinicius és Andrei Muresan egymástól és a svédtől is távol állt, amikor az remek labdát kapott középen. Strandberg lapos lövése nem volt túlságosan életerős, de Arlauskis így sem tudta kiütni a labdát.

 

A litván a szünet után valamelyest jóvátette hibáját, amikor lábbal védte Sören Rieks lövését – természetesen Strandberg volt az előkészítő. Ezzel gyakorlatilag véget is ért a találkozó érdemi része. A hajrában a CFR fölényt harcolt ki, saját térfelére szorította a nem túl támadókedvű Malmőt, de gólt nem tudott szerezni.

 

Nehéz is, ha az ember nem lő kapura.

 

A jövő szerdai visszavágóra minden csapatrészében javulnia kell a CFR-nek, amennyiben a következő fordulóban a Mold Vidi – Ludogorec párharc győztesével akar meccselni a BL-ben. Ha nem, akkor jön  a montenegrói Szutjeszka és az örmény Alashkert páros győztese az Európa Ligában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: