2010-10-20 22:40:53• hírek • Szatmár.ro

Káposzta: végetér az idény

Hiánycikk lesz az idén a savanyítani való, ugyanis végéhez közeledik a káposzta betakarítása a megyében.

Nem kedvezett az időjárás a káposztának sem: a megye ültetvényein lassan befejeződik a betakarítás, pedig az igazi idény még el sem kezdődött. A hagyomány szerint november elején kell a savanyúkáposztát eltenni. Az utóbbi hetekben szinte sorban állnak az elsősorban Máramaros megyéből érkező viszonteladók a káposztaültetvények végében.

Az indulóár 65 bani volt, jelenleg pedig akár 80 banit is elkérnek egy kiló zöldségért - 70 banitól kevesebbért nem is lehet manapság megyebeli káposztát vásárolni. A viszonteladók a piaci standoknál 1-1,5 lejért adták tovább a portékát.

Bizonyára lesznek idén is olyanok, akik a szupermarketekben vásárolnak majd savanyítani valót - igaz, egyelőre a negyüzletekben sincs promóció, 90 bani-1 lej a zöldség kilója. Tavaly ilyenkor 50 baniért meg lehetett venni a káposztát, ami a termelői ár fele volt. Bár a hazai termesztők szerint a megtermett, kerek fejű zöldség alacsony cukortartalma miatt nem alkalmas az eltevésre, a fogyasztók ennek az ellenkezőjét tapasztalták: nem volt panasz a bolti káposztára sem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: