2020-03-09 11:51:31• hírek • Bede Emőke

Kapnikbányán szánkóztak a Segíts te is Egyesület által pártfogolt gyermekek

Február végén újabb kalandra indult a Segíts te is Egyesület által pártfogolt gyermekek egy része. A magánszemélyek, illetve a Bethlen Gábor Alapítvány segítsége által megvalósuló kirándulásról, illetve a hétvégente rendszeresen megszerezett foglalkozásokról Pop Leila mesélt a Szatmár.ro-nak.

„A kapnikbányai szánkózás több mint tökéletes volt, a gyerekek nagyon élvezték. Csúszkáltak zsákon, lapát alakú szánkón és még tudtunk bérelni 10 felfújható gumikereket, azaz tubit is. Az egész napos móka után aztán hazaindultunk, de még volt annyi időnk, hogy megálljunk egy nagybányai vendéglőben ebédelni” – mesélte szerkesztőségünk megkeresésére Pop Leila, ki keserű szájízzel tette hozzá, sajnos a szűkös anyagi keret miatt nem sikerült minden gyereket elvinni a kirándulásra. 


Leila ugyanakkor elmondta azt is, hogy péntekenként rendszeresen különféle foglalkozásokat szerveznek az egyesület által pártfogolt gyermekeknek. A Szigetlankai Református Egyházközség gyülekezeti háza kiváló helyszínt szolgáltat ezeknek az eseményeknek, mi több, a templom híveinek és Rácz Ervin lelkipásztornak köszönhetően meleg étel és sütemény is kerülni szokott az asztalra. Az ő segítségük nélkül mindez nem valósulhatna meg – fejtette ki az egyesület vezetője.


„Most nagyon nehéz támogatókat találni, hiszen egymással párhuzamosan több, súlyos betegséggel küzdő gyermek javára is adománygyűjtés zajlik. Ennek okán nekünk lényegesen kevesebb jut, viszont én mégis teljes szívenből örülök, hogy a szatmári közösség egy emberként áll ki a kis betegek mellett, és ki-ki lehetőségeihez mérten segíti e gyerekek gyógykezelését” – mondta el Leila.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: