2010-08-09 18:04:05• hírek • Szatmár.ro

Kaplonyiak találkozója

Sikeres volt a Kaplonyiak Találkozója, amelynek keretében Ki mit tud?-ot is rendeztek.

Az itthonmaradt és elszármazott kaplonyiak találékozója a helyi NDF-szervezet kezdeményezésére jött létre, és célja a településhez kapcsolódó személyek közötti kapcsolattartás elrősítése, a gyökerek fontosságának a kihangsúlyozása. Ennek megfelelően az „Oly jó az otthon zöld gyepén” mottót adták az ünnepségnek, amely a „fórum-ház” udvarán zajlott. A találkozás mellett a község kultúrcsoportjai, a Kaplonyban élők és az elszármazottak tehetséges gyerekei alkotásaikból nyílt kiállítás, a kulturális műsort pedig Ki mit tud? keretében mutatták be. Résch Mária gobelinjei, Donca Dorina ékszerei, a kaplonyi ferences faragócsoport faragványai, Fleisz Timea, Kinczler Brigitta, Heveli Tündi és Schuller Anita rajzai, Heveli Tünde és Schrádi Tamás fotói nagy sikert arattak. A színpadi műsor az alábbiakból állt:

-Musikanten furulya és gitár-együttes
-Hauler Hannelore, Dodea Melissza  és Tankó Panni szavalatai
-Gitár-trió
-TET (Táncalapú esztétikus testképzés-speciálisan gyerekeknek) tánccsoport Szolomájer Timea vezetésével
-Altfater Andrea énekes produkciója
-Hacuna Matata Musical együttes előadása
-Fine Line rockzenekar Szűcs József vezetésével
-Five Girls modern tánc
-Kaplonyi Fuvószenekar
-Kaplonyi asszonykórus Máncz Imre vezetésével

Nagy sikere volt a Gaja Irénke és Illyés Erika kabaréjelenetjének is. A kaplonyból elszármazottak közül szintén sikeres zenés produkciót mutatott be Kind Michelle és Vivien, továbbá a Bíró zenész házaspár is. Lassan hagyománnyá válik rendezvényeinken a német néptánccsoport színvonalas előadása, Altfater Gizella vezetésével.
A műsort követően hajnalig tartott a bál a Fórum udvarán. A talpalávalót Tilinger Tamás, Keller József, Zahari Gábor és Tempfli Erik húzta. A németországba kitelepült kaplonyiak Schrepler Ágota szervezésében felvállalták, hogy a Fórum épületében  egy korszerű mellékhelyíség kialakítását finanszírozzák.
Kaplony

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: