2009-07-28 17:33:10• hírek • Szatmár.ro

Kaplonyban külön lista lesz

Mosdóczi Vilmos
Mosdóczi Vilmos

Nem sikerült közös RMDSZ-NDF-MPP-listát állítani Kaplonyban, az egy hétig tartó próbálkozások ellenére.

Hajszál híja volt annak, hogy nem született meg a megegyezés az RMDSZ megyei vezetése és a helyi MPP között a közös tanácsosjelölt-állításról, aztán mégis változott a helyzet: Günthner Tibor szenátor szerint a kaplonyi MPP-sek túl sokat kértek az alkuért cserébe, például azt, hogy ők nevezzék meg az alpolgármestert, és pár RMDSZ-es tanácsost másokkal helyettesítsenek. A szenátor úgy látja: akkor, amikor az érdekvédelmi szervezet tisztességes előválasztáésokat szervezett, nem lehet megtenni, hiszen a kaplonyi választók véleményét vennék semmibe.

Günthner nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, és nagyon reméli, a helyi hatalmi harcok nem fognak kihatni a község fejléődésére.

Mosdóczi Vilmos (MPP) kaplonyi polgármester azt mondja, ő is hajlandó lett volna a paktum megkötésére, viszont kizárólag bizonyos feltételekkel: nem akart MPP-s alpolgármester, csakis azt, hogy az RMDSZ tanácsosai közül ő válassza ki helyettesét, és a tanácsosjelöltek között is eszközölhessen némi módosítást. Továbbá az is kifogása volt az elöljárónak - aki a tavalyi helyhatósági választások idején azt kifogásolta, hogy nem engedték az RMDSZ-en belül érvényesülni -, hogy az érdekvédelmi szervezet vezetői azt javasolták: mindenki a tulipán-jel színeiben induljon az agusztus 23-i választásokon. - Ez övön aluli ütés volt a számomra - fogalmazott Mosdóczi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: