2010-10-26 22:52:47• hírek • Szatmár.ro

Kaplony: népdalverseny

Hatvanhat gyerek nevezett be a megyei népdalversenyre.

Kedden nagy érdeklődésközepette szervezték meg az Őszirózsák Népdalverseny megyei szakaszát, amelyenek ezúttal is - immár másodszorra - Kaplony adott otthont. A népdalverseny nyitányaként Vincze András iskolaigazgató bíztatta hagyománytiszteletre a gyerekeket.

A helyi kultúrotthonban összesen 66, a megye különböző részeiből érkezett kisdiák énekelt népdalt, voltak Nagykárolyból, Mezőfényről, Csanámosról, Amacról, Szatmárnémetiből, Ákosról éstermészetesen Kaplonyból. A zsűrizési feladatokat Deák Endre, Jónucz Alfonz, Preg Ildikó és Erik testvér, a ferences rendház tagja látták el.Az elődöntő, majd a döntő két kategóriában zajlott, külön pontozták az első-második, külön a harmadik-negyedik osztályosokat.

A népdalverseny végeredménye:
- első-második osztályosok:
1. Csizmár Bernadett (Mezőfény), 2. Polácsek Eszter (Hám János Iskolaközpont), 3. Ackermann Zoltán (Kalazanczi Iskolaközpont).
- harmadik-negyedik osztályosok:
1. Fazakas Péter (Nagykároly, 3-as iskola), 2. Kind Aliz (Kaplony), 3. Schupler Ábel (Csanálos).

Dicséretben részesültek: Koch Vanessza, Mentes Réka, Bauer Nóra, Nagy Dóra, Heinrich Martina, Czier Alma, Scheitli Krisztina, Várna Kristóf.

Deák Endre, a zsűri elnöke értékelésében kifejtette: ha nem is volt megfelelő módon előadva minden népdal, az mindenképp dícséretes és bizakodásra okot adó, hogy a gyerekek lelkesen dalolták azokat.


Sok érdeklődő kísérte figyelemmel a megyei versenyt
Sok érdeklődő kísérte figyelemmel a megyei versenyt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: