2009-09-01 09:46:47• hírek • Szatmár.ro

Beiktatták a kaplonyi tanácsosokat

Az augusztus 23-ai előrehozott helyhatósági választások nyomán tanácsosi tisztségbe került személyeket hétfőn iktatták be és megválasztották a község új alpolgármesterét is.

Amint az várható volt a választási eredmények ismeretében - 7 MPP-s, 4 RMDSZ-es, 1 NDF-es, 1 PD-L-s tanácsos került be a testületbe - a polgári párt soraiból került ki a polgármester-helyettes is, így Kaplony immár két szempontból is különlegesnek számít közigazgatási szempontból (a polgármester a megye egyetlen polgári színeket képviselő elöljárója).

Ernyi Mihálynak nem volt ellenfele: a 13 tanácsosból 12 rá voksolt az alpolgármester-választáson. Az 1958-ban született új tisztségviselő finommechanikus, előbb az olajgyárban dolgozott, majd magánvállalkozó lett. A politikába csak a tavalyi helyhatósági választások előtt avatkozott be: Mosdóczi Vilmos polgármester kérte fel a szerepvállalásra.

Amint az köztudott, Kaplonyban amiatt rendeztek előrehozott választásokat, mert ülések elmaradása miatt feloszlatták a helyi tanácsot. Az MPP elsöprő győzelmet aratott augusztus 23-án, viszont a közvélemény szerint csak azért, mert az RMDSZ helyi vezetésében nem megfelelő személyek kaptak szerepet.


Hétfőn tették le az esküt a kaplonyi tanács tagjai.
Hétfőn tették le az esküt a kaplonyi tanács tagjai


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: