2009-07-20 15:16:46• hírek • Szatmár.ro

Kaplony: augusztus 23-án választás

Április 4-én mondta ki a Szatmár Megyei Közigazgatási Bíróság az ítéletet a megyei Prefektúra kezdeményezésére: mivel két hónapon át nem ülésezett a Kaplonyi Helyi Tanács, a testület a döntés értelmében hivatalból feloszlottnak tekinthető.

Bár a döntéshozó testület (volt) tagjai tiltakozásukat fejezték ki a tárgyaláson - arra hivatkozva, hogy komoly anyagi megterhelést jelent az új választás megszervezése az ország költségvetése számára, illetve, hogy nem az ő hibájukból nem gyűltek egybe -, ezt nem vette figyelembe a bíróság.

Hétfőn jelent meg a Hivatalos Közlönyben az előrehozott választások dátuma: a kormány döntése értelmében augusztus 23-án dönthetnek ismét arról a kaplonyi lakosok, hogy kik kerüljenek be a községi tanácsba. A jelek szerint ismét igen kiélezett küzdelem várható, ugyanis a tanács feloszlatása óta Lang Stefan sem töltheti be az alpolgármesteri tisztséget. Márpedig ezt a posztot az RMDSZ községi szervezete vissza akarja szerezni, viszont az MPP - Mosdóczi Vilmos polgármester pártja - a tavalyi választások második fordulója előtt az NDF-fel kötött egyezséget.

Az RMDSZ községi szervezete július 23-án szervez urnás előválasztást. Kaplony sínen van tehát, a két másik, hasonló alaphelyzetben lévő község - Szaniszló és Kökényesd - esetében még semmit nem tudni. Itt a Közigazgatási Bíróság az első tárgyaláson az Alkotmánybíróságra utalta át a tanácsfeloszlatások ügyét, döntés nem tudni, mikorra várható.


A kaplonyi polgármesteri hivatal épülete
A kaplonyi polgármesteri hivatal épülete


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: