2016-03-25 08:55:03• hírek • Szatmár.ro

Kapjon egy esélyt a vállalkozó

Kereskényi: az adóhatóság ne egyből pénzbírságot szabjon ki, hanem adjon lehetőséget a hiba kijavítására!

„Nem tartjuk elfogadható dolognak azt, hogy ha egy vállalkozót meglátogat az ANAF, akkor annak biztosan büntetés a vége. Mert manapság ez a helyzet: ha valakit ellenőriznek, akkor az akció mindig pénzbüntetéssel végződik, csak az összeg változik" - mondja Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

A politikus annak apropóján nyilatkozott a Szatmár.ro-nak erről, hogy az RMDSZ képviselőházi frakciójának politikusai szerdán iktatták be a törvénytervezetet, amely az adóeljárási törvénykönyv módosítását célozza. Az alapelképzelés az, hogy egy olyan vállalkozóbarát ellenőrzési rendszert kell kialakítani, amely neveli a társadalmat, nem pedig arra buzdítja, hogy a kiskapukat keresse a törvények be nem tartása miatt.

A kezdeményezők között volt Kereskényi is, aki szerint a változtatás egy komoly lépés lenne a gazdaság kifehérítése útján.

A törvénytervezet javaslat lényege dióhéjban, hogy az ellenőrzések során az adóhatóság ne egyből pénzbírságot szabjon ki, hanem - amennyiben az illető adófizető nem fellebbezi meg az ellenőrzés eredményét - kapjon egy ésszerű határidőt, amin belül belül intézkedhet és helyrehozhatja a hibát.

„Mindenki lehetőséget kapna, hogy a vállalkozást akár csődközelbe sodró pénzbüntetés helyett elindulhasson a törvényes működés útján" - mondja Kereskényi.

A képviselő szerint manapság szinte minden nap jelennek meg új törvények, módosítások, a vállalkozóknak pedig lehetetlen követniük és folyamatosan betartaniuk naprakészen a törvényeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: