2018-11-15 12:25:11• hírek • mti

Kapitány nélkül a benntmaradásért

A magyar labdarúgó-válogatott az eltiltott szövetségi kapitány, Marco Rossi nélkül, viszont újra nézők előtt lép pályára a három pontért csütörtökön az észtek ellen a Nemzetek Ligája C osztályában az Üllői úton.

Az olasz szakvezető az 1-0-ra elvesztett görögországi összecsapáson viselkedett sportszerűtlenül, ezért az európai szövetség (UEFA) két mérkőzésről eltiltotta - egyet azonban felfüggesztett -, így a kispadról a másodedző Cosimo Inguscio irányítja a csapatot.


A szurkolókra viszont ezúttal számíthat a magyar válogatott: míg a görögöket zárt kapuk előtt fogadta, addig a csütörtökön 20.45-kor kezdődő találkozón, a Groupama Aréna lelátón ott lehetnek a nézők. A csapatnak szüksége is lesz a támogatásra, mivel a feljutást jelentő első helyet már biztosan nem érheti el, viszont a kiesés fenyegeti.
 

Vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe kerülne a magyar együttes, mivel akkor a győztes észtek nemcsak pontszámban érnék utol, hanem jobb egymás elleni eredményükkel meg is előznék, mert Tallinnban 3-3-as döntetlent játszottak egymással a felek. A kevesebb mint hatgólos döntetlen viszont már Szalaiéknak kedvezne az egymás elleni eredmények miatt, így azzal elkerülnék a biztos kiesést jelentő utolsó, negyedik helyet.
    

A magyar válogatott jelenleg négy ponttal a harmadik csoportjában, s egy csütörtöki győzelemmel versenyben maradna a hatpontos görögökkel a bennmaradást jelentő második helyért. A harmadik hely ugyanis nem ér biztos tagságot a C osztályban. Ennek oka, hogy a harmadik vonal három négy- és egy háromcsapatos csoportból áll, így a három negyedik helyezett mellett a legrosszabb csoportharmadik is a legalacsonyabb, D jelű osztályban kezdi meg a következő kiírást.
    

Az előtte álló két csapat, az éllovas finn és a görög elleni eddigi három mérkőzésen három pontot szerzett a magyar válogatott, amely így csütörtöki pontszerzése - ezáltal a harmadik hely bebiztosítása - esetén sem nyugodhatna meg a vasárnapi, finnek elleni zárómérkőzés előtt.


A két együttes első meccsén, 2003 novemberében, az akkori szövetségi kapitány, Gellei Imre utolsó mérkőzésén az észtek - mindössze 457 néző előtt - diadalmaskodtak az Üllői úton.
    

Az első, magabiztos, 5-0-s sikert Lothar Matthäus irányításával érte el a magyar együttes egy 2004-es, bangkoki felkészülési tornán, majd 2012-ben vb-selejtezőn Hajnal Tamás góljával győzött Egervári Sándor válogatottja Tallinnban. Egy évvel később a Puskás Ferenc Stadionban rendezett visszavágón újabb fölényes, 5-1-es magyar siker született, egy észt öngól mellett Hajnal Tamás, Böde Dániel, Németh Krisztián és Dzsudzsák Balázs is betalált.  


Egy hónappal ezelőtt Tallinnban találkozott a két együttes, ahol a fordulatos mérkőzés 3-3-as döntetlennel végződött, a vendég találatokból Szalai Ádám kettőt, Nagy Dominik egyet vállalt.


A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint Gulácsi Péter, Lovrencsics Gergő és Gazdag Dániel sem léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatottban csütörtökön az észtek elleni Nemzeti Ligája-mérkőzésen.


Gulácsit egy vírusos gyomorrontás döntötte le a lábáról, és már távozott is a telki edzőközpontból, ugyanakkor ha felépül, akkor számít rá a szakmai stáb vasárnap Finnország csapata ellen.
   

A magyar válogatott kezdőcsapata tétmérkőzésen így több mint két év után nem Gulácsi nevével kezdődik majd, 2016. június 26-án a belgák elleni Európa-bajnoki nyolcaddöntőben Király Gábor állt a kapuban. Mivel a szabályok szerint három kapusnak kell szerepelnie a keretben, így Gulácsi helyére Gróf Dávidot hívta be Marco Rossi szövetségi kapitány. 
    

Gazdag Dániel és Lovrencsics Gergő sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a legutóbbi tréninget, s egyelőre csak az biztos, hogy Észtország ellen nem tudnak pályára lépni.


Magyarország-Észtország, Groupama Aréna 21.45 m4
Görögország-Finnország, Athén 21.45

 
A csoport állása:
1. Finnország      4  4  -  -  5-0 12 pont
2. Görögország     4  2  -  2  3-4  6
3. Magyarország    4  1  1  2  5-6  4
4. Észtország      4  -  1  3  3-6  1
 
Nemzetek Ligája, az 5. és 6. játéknapjának programja:
    csütörtök:
    A osztály:
    2. csoport:
Belgium-Izland, Brüsszel 20.45
    4. csoport:
Horvátország-Spanyolország, Zágráb 20.45
    B osztály:
    3. csoport:
Ausztria - Bosznia-Hercegovina, Bécs 20.45
    C osztály:
    2. csoport:
Magyarország-Észtország, Budapest, Groupama Aréna 20.45
Görögország-Finnország, Athén 20.45
    D osztály:
    1. csoport:
Kazahsztán-Lettország, Asztana 16.00
Andorra-Georgia, Andorra la Vella 20.45
    2. csoport:
Luxemburg-Fehéroroszország, Luxembourg 20.45
San Marino-Moldova, San Marino 20.45

    péntek:
    A osztály:
    1. csoport:
Hollandia-Franciaország, Rotterdam 20.45
    B osztály:
    1. csoport:
Szlovákia-Ukrajna, Nagyszombat 20.45
    4. csoport:
Wales-Dánia, Cardiff 20.45
    C osztály:
    3. csoport:
Ciprus-Bulgária, Nicosia 20.45
Szlovénia-Norvégia, Ljubljana 20.45
    D osztály:
    4. csoport:
Gibraltár-Örményország, Gibraltár 20.45
Liechtenstein-Macedónia, Vaduz 20.45

    szombat:
    A osztály:
    3. csoport:
Olaszország-Portugália, Milánó 20.45
    B osztály:
    2. csoport:
Törökország-Svédország, Konya 18.00
    C osztály:
    1. csoport:
Albánia-Skócia, Shkoder 20.45
    4. csoport:
Szerbia-Montenegró, Belgrád 15.00
Románia-Litvánia, Ploiesti 20.45
    D osztály:
    3. csoport:
Azerbajdzsán - Feröer-szigetek, Baku 18.00
Málta-Koszovó, Ta' Qali 18.00
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: