2010-01-28 14:56:11• hírek • Szatmar.ro

Kapcsolatban állt a bundázókkal

Egy német futballista elismerte, hogy köze volt a fogadási maffiához.

Thomas Cichon nem tartozik a sztárjátékosok közé Németországban, a germán labdarúgó-szurkolók körében viszont ismert futballista, hisz 131 alkalommal lépett pályára a Bundesligában, ennél is többször, 167-szer a Bundesliga kettőben és 20-szoros U21-es válogatottnak mondhatja magát.. Az Essen, a Köln, az Oberhausen, az Ahlen, az Osnabrück és a görög Panioniosz korábbi labdarúgóját a sajtó, hatósági forrásokra hivatkozva, két meccs eladásával vádolta meg, ő pedig elismerte, hogy kapcsolatban állt a fogadási maffiával.

Megrögzött fogadóként Cichon egyszer csak arra ébredt, hogy öt számjegyű adóssága gyűlt föl. Erre azonban nem csak ő, hanem a maffia is felfigyelt. „Eljött a napja, amikor ki kellett fizetnem a tartozásom. Erre én képtelen voltam, ezért kétes ajánlatokat tettek nekem", mondta a csütörtökön megjelenő „11 Freunde" című magazinnak. Az Osnabrück színeiben játszva a 2009 május 13.-án sorra kerülő Nürnberg elleni bajnoki előtt kapott egy SMS-t, amelyben felajánlották neki, hogy veszítse el a meccset. „Azt tudom mondani, hogy soha életemben nem fogadtam el azért pénzt, hogy szándékosan gyengén játsszak és ezzel hozzájáruljak csapatom vereségéhez", folytatta a jelenleg a dél-afrikai Moroka Swallows-ban futballozó középpályás.

A bochumi ügyészség az ősz végén jelentette be, hogy nagy erőkkel dolgoznak a labdarúgást behálózó fogadási bundák felgöngyölítésén, a sajtó szerint pedig Cichont a Nürnberg és az Augsburg elleni bajnokik manipulációjával vádolja. Valamint azzal, hogy az ügyben letartóztatottak közül két személlyel is kapcsolatban állt. „Körülbelül ötször beszéltünk telefonon, legtöbbször SMS-ben kommunikáltunk", ismerte el a 33 éves, lengyel származású futballista, aki meglepő kijelentést tett: szerinte a profi labdarúgók 75-80%-a rendszeresen fogad, akár saját meccseire is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: