2011-07-19 14:48:42• hírek • Szatmár.ro

Kanyaró: már több száz megbetegedés

Több száz gyermek és felnőtt kapott kanyarót az idei évben Szatmár megyében. Ebben a hónapban újabb eseteket regisztráltak.

Évek óta nem volt kanyaró-járvány Szatmár megyében, ám erre az évre ez már nem mondható el. Az év eleje óta több mint háromszáz megbetegedést regisztrált a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP). A kanyarós fiatalok és idősek nagy része a halmi,darai, túrterebesi és bikszádi roma közösségek tagjai közül került ki.

„Január-június között 278 megbetegedést, ebben hónapban pedig már újabb 39-et regisztráltunk." - tudtuk meg Lidia Tamastól, a DSP Szatmár megyei aligazgatójától.

A kanyaró egyébként egy nagyon fertőző vírusos betegség. Sokkal súlyosabb utóhatásai lehetnek, mint amire a legtöbb ember gondol. A komplikációk veszélyesek lehetnek, úgyhogy ezt a „kis" betegséget komolyan kell venni.
Miután a vírus bekerül a szervezetbe 10 napig nem mutat tünetet, és a beteg 5 nappal a kiütések megjelenése előtt és 5 nappal a kiütések megjelenése után fertőző.

A legtöbb beteg probléma nélkül élete végéig tartó immunitással felépül. Néhány betegnél baktériumok okozta fertőzések komplikálhatják a betegség lefolyását. Szintén fennáll a veszélye az encephalitis-nek (agygyulladás), amely állandó agykárosodáshoz vezethet. Ezért nagyon fontos az immunizáció.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: