2011-01-19 14:16:27• hírek • Póti Orsolya

Kányádi Sándor Versmondó Verseny

Kányádi Sándor
Kányádi Sándor

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre Szatmárnémetiben a Kányádi Sándor Versmondó Verseny. A megyei szakasz helyszíne A Balcescu-Petőfi Általános Iskola lesz.

A Kányádi Sándor Versmondó Verseny megyei szakaszának ezúttal is a Balcescu-Petőfi Általános Iskola ad otthont február 25-én, délután 14 órától. A vetélkedőre iskolánként két tanuló jelentkezhet: egy kisdiák az I-II. osztályos kategóriában, egy pedig a III-IV. osztályosok közül bizonyíthatja be rátermettségét, művészei tehetségét.

A diákoknak egy Kányádi Sándor-verset és egy XX. századi magyar költő versét kell előadniuk, a szavalatokat pedig szakmai zsűri értékeli. A tavalyi rendezvényen rengeteg ügyes szavalat hangzott el, közel ötven diák vett részt a versenyen. A bíráló bizottságok döntése alapján akkor az I-II. osztályos kategóriában Volszer Vanessa, a III-IV. osztályos kategóriában Urbán Fanni bizonyult a legjobbnak.

A szervezők korcsoportonként idén is  egy-egy versenyzőt várnak a Szatmár megyei iskoláiból. A nevezési díj 5 lej. Jelentkezési határidő: február 18.


Közel ötven diák vett részt a tavalyi versenyen
Közel ötven diák vett részt a tavalyi versenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: