2011-07-28 10:24:34• hírek • Szatmár.ro

Kántorképző tanfolyam indul

A Szatmári Római Katolikus Püspökség négyéves kántorképző tanfolyamot hirdet.

Kántorképző tanfolyamot indít a Szatmári Római Katolikus Püspökség. A négy éves lefutásban, október és július hónapok között tartó tanévek során a jelentkezők hittan, liturgika, gregorián ének, népének, zeneelmélet (összhangzattan), szolfézs, karének és karvezetés tantárgyakat tanulhatnak, valamint elsajátítják a zongora, harmónium vagy orgona megszólaltatását kántorhoz illő színvonalon.

A képzésben résztvevők minden tanév végén vizsgát tesznek a tanult tárgyakból, az utolsó évet záró képesítő vizsga után pedig megkapják a kántori szolgálatra feljogosító oklevelet. Az órákra kéthetente szombaton reggel kilenctől délután öt óráig a Hám János Iskolaközpont épületében kerül sor. A képzés díja évente 150 euró, ez az összeg azonban nem tartalmazza a zongora, illetve orgonaórák árát, melyeket a jelentkezők külön tanárnál is felvehetik, de a tananyagot ez esetben egyeztetniük kell.


Kántorképző tanfolyam indul
Kántorképző tanfolyam indul


A jelentkezésnél kizáró a általános iskolai képzés hiánya. Ezen a megkötésen kívül bárki jelentkezhet, így akár már aktív, de diplomával nem rendelkező kántorok, vagy olyan érdeklődők, akiknek eddig még nem volt alkalmuk, de a jövőben komolyabban szeretnének foglalkozni az egyházzenével.

A beiratkozásnál szükséges a plébánosi ajánlás, a keresztlevél másolat, a személyi igazolvány másolata, illetve a legmagasabb szintű tanulmány diplomájának másolata. Jelentkezni szeptember 30-ig Szatmárnémetiben a Római Katolikus Püspökségen Mekker Enikőnél a 0261-714955-ös, valamint a 0745-785916-os telefonszámon lehet, illetve Nagybányán a Szentháromság plébánián Czoll Ernőnél, a 0262-214925-ös, valamint a 0763-373541-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: