2012-12-24 09:44:17• hírek • Póti Orsolya

Kántálók jártak az Adó- és Pénzügyi Hivatalnál

A hétvégén az Armonia ortodox lelkészkórus látogatott a Szatmár Megyei Adó- és Pénzügy Hivatalba és karácsonyi kántáló énekekkel köszöntötte az intézmény munkatársait.

A karácsonyi ünnepkörhöz kötődő kántálás mára már feledésbe merülő népszokás. Eredetileg a verssel és énekekkel díszített köszöntővel szenteste járták be a településeket a gyermekek, fiatalok és a családok, de manapság már az ünnep előtt elkezdik a kántálást.

Az elmúlt héten Szatmárnémeti számos intézményébe kántálók - többnyire gyerekek - látogattak, kik karácsonyi dalokkal és versekkel köszöntötték a házigazdákat.

A megyei Adó- és Pénzügyi Hivatal munkatársaihoz az Armonia ortodox lelkészek kórusa vitte hírül a Megváltó születését. Ioan Socolan plébános egy különleges karácsonyi dallal köszöntötte a munkatársakat, ezt követően pedig a szaniszlói gyerekek köszöntőjét fogadták az ott dolgozók. A jókívánságokat személyesen az intézmény igazgatója, Ioan Mircea Ardelean köszönte meg.

A kántálás lényege, hogy közelebb hozza egymáshoz a barátokat, ismerősöket, szomszédokat, ezért fontos lenne életben tartani ezt a szép, ősi hagyományt.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: