2011-10-20 15:26:50• hírek • Kocsis Zoltán

Kannabiszültetvény a mezőfényi erdőben

Illusztráció
Illusztráció

Az utóbbi évek egyik legnagyobb horderejű bűncselekményére derült fény Mezőfényen: egy majdnem tíz ár területű vadkender-ültetvényre bukkantak a Szervezett Bűnözés Elleni Alosztály munkatársai. A nyomozás abból indult, hogy egy fiatalember rendőrnek próbált eladni az „anyagból."

A 22 esztendős mezőfényi fiatalember október 19.-én egy civil ruhás rendőrnek szeretett volna elpasszolni mintegy kilencven grammnyi vadkendert. A Máramaros Megyei Rendőrség Szervezett Bűnözés Elleni Alosztályának munkatársai őrizetbe vették a fiatalembert és gyorsan a nyomára akadtak két bűntársának, akik egyaránt szatmárnémetiek és 17 esztendősek.

A három személy lakásaiban házkutatást tartottak és ott további 270 grammnyi kannabiszra bukkantak. A rendőrök lefoglaltak továbbá több információs rendszert, melyeken reményeik szerint bizonyítékokat találhatnak a banda tevékenységéről.

Még aznap, azaz szerda este Mezőnyfény határában rábukkantak egy nyolc ár nagyságú ültetvényre. Az erdőben található területről összesen tizenhat kilogrammnyi zöld növényt gyűjtöttek be, ezt követően a törvényszéki laboratórium feladata lesz megállapítani, hogy azok a vadkender mely fajaihoz tartoznak.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) kábítószer birtoklásának, fogyasztásának valamint kábítószerrel való kereskedelem vádjával folytat eljárást a három fiatal ellen. A 22 éves, első számú gyanúsítottat egyelőre 24 órai erejéig őrizetbe vették és a Nagybányai Bíróság hivatott arról dönteni, hogy előzetes letartóztatásba kerül-e.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: