2017-07-31 16:48:16• hírek • Agerpres.ro, Szatmár.ro

Kánikula - Hideg vizet fognak osztani Szatmárnémeti több pontján

Kedden első-, szerdán és csütörtökön másodfokú hőségriasztás lesz érvényben az ország 15, nyugati és központi megyéjében.

Elsőfokú hőségriasztást rendelt el keddre az Országos Meteorológiai Igazgatóság az ország 15, nyugati és központi megyéjében. Ezekben a megyékben szerdán és csütörtökön másodfokú, az ország többi részén pedig elsőfokú riasztás lesz érvényben a kánikula miatt.

A meteorológusok szerint kedden a hőhullám eléri a Bánságot, a Körösök vidékét, Máramarost, valamint Erdély, illetve Olténia egy részét. Maros, Kolozs, Bihar, Szatmár, Temes, Szilágy, Máramaros, Krassó-Szörény, Arad, Beszterce-Naszód, Fehér, Szeben, Hunyad, Dolj és Mehedinți megyében 35-37 Celsius-fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a hőmérséklet-páratartalom mutató pedig eléri és sok helyen meg is haladja a kritikus 80-as szintet.

A felsorolt megyékben a szerdai és csütörtöki nap folyamán fokozódik a hőség, és másodfokú kánikulariadó lép érvénybe. Nappal 36 és 39 Celsius-fok között alakul a csúcshőmérséklet, és sok helyen éjszaka sem süllyed 20 fok alá a hőmérők higanyszála.

Vízosztás Szatmárnémetiben

A polgármesteri hivatal közleménye szerint augusztus 1-jétől a főtér sétálóutcáján sátrat állítanak, ahol megpihenhetnek azok, akiket teendőik intézése közepette megviselt a hőség. Itt az Apaserv jóvoltából egy-egy pohár hideg vizet is kapnak majd.

Szintén hideg vízhez lehet majd jutni a Régi Kórháznál, a Szatmár Megyei Kórháznál, a Szatmárnémeti Vasútállomáson és a Sugárút (I. C. Bratianu) és a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcák találkozásánál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: