2010-08-16 00:03:19• hírek • Szatmár.ro

Kánikula Tasnád Napján

Tikkasztó hőség köszöntött vasárnap délután a Tasnád Napján résztvevőkre, ennek megfelelően nem panaszkodhattak a sörárusok. A kulturális programok nagy sikert arattak, a Zanzibár ezúttal is hozta formáját.

A település nagy szülötte, Petkes József képzőművész tárlatával vette kezdetét Tasnád Napja: a városi múzeumban Véron András polgármester nyitotta meg a kiállítást, aki beszédében kihangsúlyozta: a Petkes József által képviselt értékrend és energia minden egyes tasnádinak példával szolgálhat. Magát az elöljérót is tanította 41 évvel ezelőtt a most 82 éves egykori rajztanár, aki időközben világhírű akkvarellkészítő lett, távoli országokba vitte el a település hírét. Beszéltek még: Liviu Marta, a Szatmár Megyei Múzeum Igazgatója, Vass Csaba, tasnádi grafikus.

A kiállítás után a dák és római harcosoknak beöltözött, zilahi fiatalok által vezetett menet végigvonult a városon, majd a politikusok felmentek a színpadra, ahol Véron András megnyitotta Tasnád Napját. A színpad körül ekkor már gyülekezni kezdett a tömeg. Felléptek: az aerobik-gyermekcsoport, az óvodások, az iskolások, a romák tánccsoportja, a cselgáncsklub növendékei, a Tanulók Háza, a Házaspárok Néptánccsoport, a Celtic Feet, a Teletinik, a Royal Team, Alexya, DJ Alexandra, Dj Project.

Természetesen a Zanzibár koncertjét és a tüzijátékot várták a legtöbben.


A rómaiak és dákok felvonulása volt az idei ünnep egyik különlegessége
A rómaiak és dákok felvonulása volt az idei ünnep egyik különlegessége


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: