2013-11-20 10:34:07• hírek • Kocsis Zoltán

Kanalizálási hálózat Amacon, Hiripen, Oroszfaluban és Pettyénben

Közel harmincöt kilométer - ez útból vagy éppen kanalizálási hálózatból is tekintélyes mennyiség. Mindent egybevéve Szatmárpálfalva községben ilyen hosszú az a kanalizálási hálózat, amelyet a helyi és a megyei önkormányzat vezetői, illetve képviselői hétfő délután átadtak.

A beruházás következtében Szatmárpálfalva községben jelenleg már csak a községközpontban és Ombódon nem élvezhetik a lakosok a kanalizálás nyújtotta kényelmet. Amac, Hirip, Oroszfalu és Pettyén népe viszont már igen!

Amacon, Oroszfaluban és Hiripen összesen 18 kilométernyi hálózat épült meg. Ezt egy 11 kilométeres vezeték köti össze a szatmárnémeti hálózattal. A szennyvizet nyolc magasnyomású pompa juttatja el a megyeszékhelyig.

Pettyénben némileg más helyzet. Itt négy kilométeres vezetéket építettek ki. A szennyvizet viszont egy óriási pöcegödörbe gyűjtik és szippantják majd ki rendszeresen addig, amíg el nem készül Ombód és Szatmárpálfalva hálózata. Ehhez a tervek szerint 2014 tavaszán látnak hozzá az Apaserv közel 100 millió eurós bővítési projektjének kereteiben.

A most véget ért beruházásnak köszönhetően 1064 család csatlakozhat a hálózathoz - ám ez a szám akár nőhet is, szükség esetén ugyanis bővíthető a hálózat. A munkálatok 8,84 millió lejbe kerültek és a környezetvédelmi minisztérium finanszírozta.

A község hat faluja közül mindegyikben van már ivóvíz, a kanalizálás is alakul, míg gáz három településen van - a másik háromnak viszont már elkészültek a dokumentációi. „Ezzel lassan végeztünk a föld alatti munkákkal, jöhetnek a föld felettiek", viccelődött elégedetten Nagy József polgármester az átadást követően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: