2017-12-18 11:32:39• hírek • Bede Emőke

Kanadai szakemberek segítenek elhárítani a nagymajtényi veszélyt

Mint arról korábban beszámoltunk, hétfő hajnalban tűz ütött ki a nagymajtényi földgázkútnál. A tűzoltók szerint egyelőre nem szabad elfojtani a lángokat, hiszen ez nem oldaná meg a gázszivárgás problémáját.

Ha eloltanák a tüzet, akkor jelentősen megnövekedne a robbanásveszély a levegőben felgyülemlő gázmennyiség miatt. Ezen elgondolás alapján a tűzoltók inkább igyekeznek kontroll alatt tartani a lángokat.
 

A helyzet végleges megoldása bonyolult beavatkozást igényel. Hogy biztonságosan lehessen eloltani a tüzet és megfékezni a szivárgást, kanadai specialisták érkeznek a helyszínre, akik szakmai tudásukkal járulnak hozzá a munkálatokhoz.
 

A földgázkutat birtokló lengyel cég, a Serinus Energy közleménye szerint a kutat épp a napi termelési folyamat megkezdésére készítették elő, amikor nem várt gázszivárgást érzékeltek. A védőszelepet éppen ekkor akarták helyére illeszteni, azonban a kiszabadult gáz belobbant. A területet azonnal kiürítették, az alkalmazottak mindegyike ép bőrrel megúszta a szerencsétlenséget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: