2013-02-08 09:21:29• hírek • Blikk.hu

Kamutelefonnal verte át Áder Jánost egy újságíró!

Egy vicces kedvű szlovák újságíró verte át Áder János köztársasági elnököt és hivatalát, amelyről a Novy Cas című napilap egy kétoldalas cikkben számolt be a csütörtöki számában.

Az angolul beszélő újságíró február 5-én telefonon jelentkezett a Sándor-palota titkárságán, és a szlovák államfő, Ivan Gasparovic munkatársának adta ki magát, azt állítva, hogy maga Gasparovic akar beszélni Áderral.

Megadott egy telefonszámot, és másnap délelőtt 10 órára kért visszahívást. Áder titkársága a kért időpontban visszahívta a megadott számot, az újságíró a saját nevét mondta be, a titkárnő jelezte, hogy Áder János titkárságáról telefonál, s kérte a másik felet, hogy kapcsolja Gasparovicot. A férfi úgy tett, mintha a vonal túloldalán a politikus venné át a telefont,  ami után a Köztársasági Elnöki Hivatal is kapcsolta Áder Jánost.

A cikk tudósítása szerint  az angolul beszélő ál-Gasparovic a köszönés után először a szokásos „hogy van?" kérdést tette fel, amelyre Áder ugyancsak angolul azt felelte, hogy köszöni jól, s ő is köszöntötte az elnök kollégáját. Ezután az újságíró felfedte magát, mondván, hogy ő csupán tesztelni akarta az elnöki tikárságot, hogy mennyire könnyű telefonvégre kapni a magyar elnököt. Áder nem értette a helyzetet, ő továbbra is a szlovák kollégájával akart beszélni.

Lehet, hogy nem volt tökéletes az angol kiejtése a szlovák újságírónak, mert többször is el kellett ismételnie, hogy nem tudja adni Gasparovicot, mert ő újságíró, s csupán egy tesztről van szó.

A teljes terjedelmű cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: