2011-01-16 18:02:55• hírek • Szatmár.ro

Kampánytalálkozó Avasújvárosban

A január 23-i választásokon való részvétel fontosságát ecsetelték a politikusok vasárnap, Avasújvárosban és Kőszegremetén.

A templomi istentiszteletek után találkoztak a helyi választópolgárokkal a tanácsosjelölti listán szereplők, illetve az RMDSZ megyei szervezetének tisztségviselői. Mind Avasújvárosban, mind Kőszegremetén elhangzott: a magyar közösség vasárnap vizsgázni fog abból, hogy valóban akarta-e a különválást, valóban tud élni az önrendelkezés lehetőségével.

Elsőként Ludróczki Sándor, a községi magyarság közös listájának vezetője mondta el azt, hogy a következő választásokig hátralévő másfél év alatt fejlődést elérni csakis az RMDSZ megyei és országos képviseletének támogatásával lehet, így nagyon fontos az egyértelmű többség a tanácsban.
Csehi Árpád-Szabolcs, az RMDSZ Szatmár Megyei elnöke azt hangsúlyozta ki, hogy a széthúzásnak, a torzsalkodásnak most nincs helye, egyedül a közösség sorsa a fontos - arra kérte a megjelenteket, ezt szem előtt tartva menjenek el szavazni január 23-án.


Kampányrendezvény AvasújvárosbanKampányrendezvény Avasújvárosban



Erdei D. István, parlamenti képviselő úgy érzi: nem lesz gond az együttműködéssel, lévén, hogy az autonómia, a helyi közösségek önrendelkezése mind az RMDSZ, mind az MPP programjának fontos eleme. Az, hogy az avasújvárosiak és a kőszegremeteiek maguk dönthetnek arról, kik vezessék a közösséget, az első lépés az autonómia irányába.
Günthner Tibor mérföldkőnek nevezte a január 23-ai dátumot, hiszen ekkor válik a gyakorlatban is valóra a különválás. A szenátor úgy véli: a tanácsosjelöltek testvéri összefogásának példáját a választópolgároknak is követniük kellene a választások napján.

- Az is politizál, aki a szavazástól távol marad: az eddigi román vezetésre szavaz, a beolvadásra, a magyar összefogás ellen voksol. Az avasújvárosi különválás példája azt bizonyítja: kitartással, türelemmel, de egyben elveinkhez való ragaszkodással, politikai eszközeink felhasználásával csodákra lehetünk képesek. Január 23-án csodákra sincs szükség. Csak annyi kell, hogy öt percre betérjenek a szavazóházba!
A politikusok azt ígérték: január 24-étől kezdődően a község új vezetősége kihelyezett fogadóirodában fogja majd ellátni a kőszegremeteiek érdekvédelmét heti rendszerességgel, így az ittenieknek sem kell majd Avasújvárosba járniuk ügyeik megoldására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: