2019-03-15 06:57:34• hírek • Bede Emőke

Kamionstop lépett érvénybe Magyarországon

A magyarországi határőrizeti szervek arról értesítették a romániai kollégákat, hogy a nemzeti ünnep miatt kamionstop lépett érvénybe Magyarország területén.

Mint közlik, március 15-én, 23 óráig (román idő szerint), valamint 16-án 23 órától 17-én 23 óráig Magyarország területén korlátozzák minden olyan gépjármű forgalmát, amely 2,5 tonnánál súlyosabb. Az intézkedést a nemzeti ünnep és az emiatt kiadott hivatalos szabadnap indokolja.


A Román Határrendészet ezzel kapcsolatban arra hívja fel a kamionosok figyelmét, hogy a korlátozás nem vonatkozik azokra a teherautókra, melyek veszélyes árut, élő állatot vagy romlandó árut szállítanak. A fentebb említett időszakban a teherautóknak kötelező módon a parkolókban kell várakozniuk, útjukat pedig vasárnap, 23 óra után folytathatják. A személyautókat az intézkedés nem érinti.


A két ország illetékes szervei folyamatosan tartani fogják a kapcsolatot a hétvége során, a kamionstop lejártával pedig megnyitják az összes rendelkezésükre álló sávot, hogy a teherautók torlódása minél hamarabb megszűnjön.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: