2014-09-22 14:32:37• hírek • Kocsis Zoltán

Kamionnal indultak németországi rokonlátogatóba a szíriai menekültek

Az utóbbi évek egyik legnagyobb emberszállítmánya akadt fenn a hétvégén a petei határátkelő határrendészeinek a hálójában: egy Németországba tartó kamionon nem kevesebb mint tizenkilenc szíriai menekültet találtak.

A Németországba tartó nyergesvontatót két Máramaros megyei férfi vezette. A határrendészet munkatársai tüzetesen átnézték a rakományt, amelyben tizenkilenc, ázsiai eredetű menekültet találtak a kartondobozok között.

Azonosításuk után kiderült, valamennyien szíriai állampolgárok. Mindannyian 14 és 40 év közöttiek. Elmondásuk szerint ők legálisan szerettek volna eljutni Németországba, ahol rokonaik élnek és várják őket.

A teherautó két vezetője ellen embercsempészet vádjával indult büntetőjogi eljárás és a törvényszék egyelőre 30 napig tartó házi őrizetet rendelt el ellenük, a szíriai menekültek pedig a megyei bevándorlási hivatal elé kerültek. Valószínűleg kitoloncolják őket.

A Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség vezetésével folytatódik a nyomozás az ügyben, a bűnüldöző szervek szeretnék feltárni az esetleges egyéb érintetteket, illetve egyéb bűncselekményeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: