2016-10-21 15:12:18• hírek • Kocsis Zoltán

Kamionból pakolták ki a csempészcigit, amikor lecsaptak rájuk

Kamionból pakolták ki éppen az Ukrajnából származó csempészcigarettát a bűnszervezet tagjai, amikor lecsapott rájuk a bihari rendőrség különleges alakulata. Mint kiderült, a nemzetközi bűnbanda egyik tagja szatmári.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) és a Bihar megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni ügyosztályának munkatársai október 19-én, szerdán hajtották végre az akciójukat a titkosszolgálat segítségével. Az öttagú bűnbanda a Bihar megyei kis település, Tenkemocsár egy elszigetelt, nehezen megközelíthető farmján rendezte be főhadiszállását. Szerdán éppen egy kamionból pakolták át a cigarettát egy Mercedes Sprinter furgonba, amikor tetten érték őket.

A nyomozóhatóság összesen 29.550 doboz, különböző típusú, de egyaránt Ukrajnából származó cigarettát talált a nyergesvontató pótkocsijának különlegesen átalakított részeiben, valamint a furgonban. A kommandósok a dohányáru és a járművek mellett 5775 lejt, 7146 eurót, 21.000 forintot és 2704 ukrán hrivnyát foglaltak le.

A három ukrán - 24, 28, illetve 50 évesek - és a két román - 35 éves bihari és 40 éves szatmári - férfit 24 órára őrizetbe vették.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: