2013-03-05 09:56:55• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos kamionos baleset Batizon – az egyik sofőr életét vesztette

Súlyos közlekedési baleset történt hétfő késő este Szatmár megyében, Batiz faluban. Két kamion, egy magyar és egy román rendszámú jármű, frontálisan összeütközött. A román teherautó sofőrje kevéssel azt követően, hogy kórházba szállították, életét vesztette.

A baleset 21.30 körül történt Batizon, a rendőrséggel szemben. A román teherautó sofőrje ismeretlen okból áttért a szemben lévő forgalom sávjába és frontálisan összeütközött egy magyar rendszámú, takarmányt szállító kamionnal.

„Mikor a Batiz előtti sorompóhoz értem, a román kamion pont előttem állt. Mikor felemelték a sorompót, a vasúti sínek után megelőztem a kamiont. Épp szálltam ki az autómból a házam előtt, mikor egy nagy csattanást hallottam", mesélte a Szatmár.ro-nak a baleset egyik szemtanúja.

Elmondásából kiderül, hogy a mentőszolgálat egyik autója pillanatokkal később a helyszínre ért, mivel útban volt egy másik riasztás felé. A román kamion mögött egy francia rendszámú személygépkocsi utasai azonnal értesítették a hatóságokat és a tűzoltóság szakemberei is percekkel később a helyszínre értek. Így is fél órába tellett, amíg a két sofőrt ki tudták szedni a roncsok közül.

„A romániai sofőr folyamatosan segítségért kiáltott magyarul, ám a szakembereknek időbe telt, amíg ki tudták szedni az autóból. Csupa vér volt minden. A magyar sofőr sokkolt kapott, percekbe tellett, amíg magához tért és megértette, hogy mi történik vele. Borzalmas volt az egész", mesélte a szemtanú.

Mindkét kamionsofőr súlyos sérüléseket szenvedett. A romániai gépkocsivezető pedig a kórházba szállítása után az életét vesztette, tudtuk meg Constantin Demiantól, a Szatmár Megyei Kórház sajtószóvivőjétől.


FRISSÍTVE! A Szatmár Megyei Rendőrség közleménye szerint a romániai sofőr az 52 éves S. Mircea volt. A magyarországi gépjármű vezetője 43 éves. A közlemény szerint a romániai kamion egy kanyarban sodródott át a szemben jövő sávra. Hogy mi okból, arra nem tér ki.<

Baleset Batiz from Szatmar.ro on Vimeo.

20130304 214138 from Szatmar.ro on Vimeo.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: