2014-05-14 19:16:13• hírek • MTI

Kamerát tesznek az olasz rendőrök egyenruhájára

Kis méretű videókamerát rögzítenek az utcai tüntetéseken vagy sporteseményeken szolgáló rendőrök egyenruhájára az események és a hatósági beavatkozások rögzítése végett.

A kamera használatát Alessandro Pansa olasz országos rendőrparancsnok szerdán rendelte el, egyelőre hat hónapra, kísérleti jelleggel és csak Rómában és Milánóban. Azért e két városban, mert ott tartják a legtöbb utcai tüntetést és felvonulást. A két városban összesen 150 kamerát kap a rendőrség.

Az eszközt a hatóságok első alkalommal az olasz jogvédő mozgalmak szombati római tömegdemonstrációján fogják használni.

A kamera használatát a legnagyobb olasz rendőrszakszervezet (Sap) kezdeményezte azután, hogy áprilisban egy római tüntetésen egy rendőrt egy tüntetővel szembeni agresszió vádja érte.

A hatszor nyolc centiméteres, 98 gramm súlyú mikrokamerát a tíz fős rohamrendőri egységek parancsnokainak egyenruhájára rögzítik a mellkas magasságában. A kamera szükség esetén egyfolytában tizenhárom órán át képes működni.

A szakszervezetek korábban elutasították, hogy a tüntetéseken sötét színű ellenzős sisakot viselő rendőröket azonosító számmal lássák el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: