2006-10-16 21:51:55• hírek • Szatmár.ro

Kamaszkori depresszió

kamasyEgyik kamasz sincs teljesen kibékülve az őt körülvevő világgal, de azért nem árt figyelni rájuk.

Egyik kamasz sincs teljesen kibékülve az őt körülvevő világgal, ez mondhatni természetes, de azért nem árt figyelni rájuk. A serdülők zavaros dolgai depresszióból is fakadhatnak.

Az, hogy egy kamasz bezárkózik a szobájába, kerüli a beszélgetést a szüleivel, vagy undorral tologatja az ételt a tányéron, lehet egyszerűen a kamaszkor "tünete". Azonban nem lehet mindent egy legyintéssel elintézni, előfordulhat ugyanis az is, és nem is ritkán, hogy a gyerek depressziós. Egy kanadai pszichiáter szerint a fiatalok 10 százaléka szenved serdülőkori depressziótól. Ezek a fiatalok akár 3-4 órát is aludhatnak délutánonként, majd arra ébrednek, hogy rettentő fáradtak, nincs étvágyuk és nem tudnak figyelni semmire. Nincs se energiájuk, se kedvük beszélni senkivel, meg vannak győződve róla, hogy semmilyen értékük nincsen: teljesen elszigeteltek a világtól. Súlyos esetben a betegség akár öngyilkossághoz is vezethet.

Bár a serdülőkori depresszió széles körben elterjedt betegség a kamaszok körében, a betegséget, melynek létezését csupán 10-15 éve ismerik el, ritkán ismerik fel. A problémákat általában csak "érzelmi instabilitásnak", vagy egyszerűen kamaszos hülyeségnek ítélik. ma.hu
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: