2016-04-16 14:34:01• hírek • Kocsis Zoltán

Kamasz villant az Oli ellen, de simán nyertek a sárga-kékek

Ritkán fordul elő az Olimpia csapatával, hogy 16 éves kamasz lőjön gólt ellene - ennek ellenére a szatmári sárga-kékek simán, 3-1-re nyertek szombat délben a Kolozsvári Universitatea ellen. Ezzel a győzelemmel Mircea Bolba tanítványai pontszámban beérték az „egyetemistákat".

Az alsóházi rájátszás első fordulójában Pankotán 1-0-ra nyerő Olimpiának mindössze 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy betaláltjon a „piros sapkások" kapujába: Adrian Markus adott be laposan jobb oldalról, a középen érkező Vasile Buhaescu pedig elegánsan emelt a kapuba.

Nem tartott sokáig azonban a hazai előny, mivel tíz perccel később a mindössze 16 éves Olimpiu Vasile Morutan beforgatta Ionut Tatarut és kiegyenlített.

Szünetre mégis előnnyel vonult az Olimpia, miután a 45. percben Buhaescu Romario Russal játszott össze, majd megszerezte önmaga és csapata második gólját.

A szünet előtt Claudiu Baicannak kellett még egy komolyat védenie, majd a pihenő után Markus veszélyeztetett fejjel. A 60. percben rendkívül szerencsétlen eseménynek lehettek szemtanúi a szurkolók, mivel Darius Lukács fejbe rúgta csapattártsát, Villand Róbertet, akit le is kellett cserélni, Bogdan Faur állt be helyette.

A hazaiak részéről Markus és Toni Kanalos, a vendégekéről Raul Ciupe próbálkozott a kapuk előtt, gólt azonban Markus szerzett a 76. percben egy remek, 20 méteres lövéssel.

Akárcsak az első félidő utolsó pillanataiban, a másodikban is Baicannak kellett még védenie egyet, ám az eredmény már nem változott, az Olimpia 3-1-re legyőzte az U-t, ezzel pedig utol is érte a tabellán. A következő fordulóban az Olimpia Ramnicu Valceára látogat.

Olimpia - Kolozsvári Universitatea 3-1
gólok: Buhaescu (21., 45.), Markus (76.) illetve Morutan (31.)
Az Olimpia összeállítása: Băican - D. Muntean, Onicas, Tataru, Ciul - Villand (61. Faur), R. Rus - D. Lukács, Kanalos (77. Ianc), Markus (83. Heil) - Buhaescu

További eredmények:
Resicabánya - Pankota 0-1
gól: Leucuta (41.)

Tatrang - Ramnicu Valcea 0-1
gól: Neagoe (89.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: