2012-04-27 10:11:21• hírek • Póti Orsolya

Kamarakoncert az Universitas Trió előadásában

Az Universitas Trió: Fátyol Rudolf hegedűművész, Duffek Mihály zongoraművész, Molnár Zsolt csellóművész
Az Universitas Trió: Fátyol Rudolf hegedűművész, Duffek Mihály zongoraművész, Molnár Zsolt csellóművész

Haydn, Mozart és Beethoven művei csendültek fel április 26-án, csütörtök este az Universitas Trió előadásában. A kamarakoncertnek a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia adott otthont.

Az Universitas Trió adott koncertet csütörtök este a szatmári filharmóniában. A trió tagjai Fátyol Rudolf hegedűművész, a „Dinu Lipatti" Filharmónia vezetője, Duffek Mihály zongorista, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának rektora és Molnár Zsolt csellóművész, szintén a debreceni egyetem rektora.

Ami az Universitas Trió hangversenyein időről időre megszületik, az általában zenei-szellemi csemege. A csütörtök esti koncert egy Haydn trióra írt darabbal vette kezdetét, majd egy Mozart darabot hallhatott a közönség, végezetül pedig Beethoven egyik trióra írt darabja csendült fel.

A trió 2009-ben alakult a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának professzorai együttműködésével. A zenészek azóta Európa számos országában adtak koncertet.

Duffek Mihály tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végezte Zempléni Kornél zongoraművész osztályában. A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja és a zongora tanszék vezetője. A hazai és a nemzetközi hangversenyélet szereplője szólistaként, kamaraművészként. Rendszeresen tart mesterkurzusokat itthon és külföldön. Zongoraversenyek zsűrijének tagja. 2008-ban Csokonai díjat kapott.

Molnár Zsolt csellóművész, a debreceni kamarazene-képzés köztudottan lelkes és sikeres apostola. Tanulmányait Debrecenben kezdi, majd a Budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanul tovább. Közben továbbképzéseken vesz részt Moszkvában és Luzernben. Több évig aktív tagja volt a „Phoenix" kamarazenekarnak, 2011-tőé pedig a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara dékánjának nevezik ki.

Dr. Fátyol Rudolf, az erdélyi magyar hegedűművészt sokak számára nem kell bemutatni, hiszen a szatmári filharmónia vezetője évek óta Európa-szerte öregbítik Románia, ugyanakkor Szatmárnémeti hírnevét. A hegedűművész 2011-ben a Román Kulturális Érdemrend Lovagkeresztjének tulajdonosa lett.

Trio Universitas

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: