2017-11-08 12:31:04• hírek • Oszkó Viktória

Német Kulturális Estet tartanak a Filharmóniában

November 10-én, pénteken Német Kulturális Estet szerveznek a Dinu Lipatti Filharmóniában, amelyet egy kiállítás fog megelőzni  a Szakszervezetek Művelődési Házában, délután 16:30-tól.

A kiállítás a „Mások közt” címet viseli, és az a célja, hogy bemutassa a dunai svábok mai életét – köztük a szatmári svábokét is, hiszen az itt kialakult közösségek is a dunai svábok csoportjába tartoznak-. Nyomon követhetjük olyan egyéniségek életpályáját, akik más és más területeken bizonyítottak és értek el sikereket. A kiállítást a Dunai Svábok Központi Múzeuma hozza el Ulmból, ezúttal Szatmárnémetibe, de az program bejárta már Temesvárt és Aradot is, a következő állomása pedig Pécs lesz.
 

18:00-tól a Dinu Lipatti Filharmóniában folytatódik a kulturest. A Szatmárnémeti Johann Ettinger Német Nyelvű Elméleti Líceum idén 20 éves évfordulója alkalmából a liceum tanulói adnak műsort, de kitüntetik az igazgatót és az aligazgatókat is példás teljesítményükért és eredményeikért.

Több fellépő is a színes programot gyarapítja majd, többek között a Német Fórum alapította hölgykórus énekel majd, de a Gute Laune tánccsoport is hozzáadja a magáét az este színvonalához, és fellép majd Anna Maria Cristina Pop is, akinek a hegedűszólóját Silviana Cardu zongorajátéka fogja kísérni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: