2011-01-15 08:16:37• hírek • MTI

Kalózsziget eladó

Gazdát keres a szardíniai Serpentara szigete, de hiába az alacsony kikiáltási ár, évszázadok óta üresen áll. Pedig lelkes vásárló is akadna.

Hatszázezer euróért (166 millió forint) kínálják a Szardínia délkeleti partjától négy kilométernyire fekvő, 134 hektáros, gránitsziklák borította szigetet. Ekkora összegért Róma belvárosában lakást sem lehet venni. A kígyózó alakjáról elnevezett Serpentara azonban utoljára a XVI. században itt zsákmányt kereső kalózoknak kellett.

Serpentarát egy csődbe jutott római ingatlancég árulja: tavaly háromszor is eredménytelenül zárult a sziget árverezése. Arab sejkek is érdeklődtek - számolt be a La Repubblica című napilap -, de amint meghallották, hogy a védett természeti övezetnek tartott szigeten tilos építkezni, azonnal odébbálltak.

A szardíniai Villasimius önkormányzata eddig nem tudta összegyűjteni a sziget árát, kudarcba fulladt a Facebookon indult pénzgyűjtés is. Egyedül a volt kamionsofőrből lett államfő Doddore Melore tűzte ki Serpentara szikláira az általa alapított szárd köztársaság, a Malu Entu kék-piros zászlaját. Melore bejelentette: fizetni nem tud, de saját állama részének tekinti a lakatlan szigetet.


Évszázadok óta üresen áll a Serpentara sziget
Évszázadok óta üresen áll a Serpentara sziget


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: