2018-08-26 09:35:57• hírek • MTI

Kalózok térítették el a megtalált tartályhajót

Kalózok térítették el augusztus 14-ére virradóra a Gabon partjainál eltűnt Pantelena nevű tartályhajót 17 georgiai és két orosz tengerésszel a fedélzetén – közölte Lasa Gagyelija, a panamai felségjelű hajó kapitánya a georgiai köztelevíziónak adott szombati interjújában.

A togói fővárosból, Loméból a történtekről telefonon beszámoló kapitány elmondta: a kalózok kilenc napon át tartották markukban a hajót és legénységét. Gagyelija szerint augusztus 14-ére virradóra a helyettese volt szolgálatban, akit fegyverrel fenyegettek meg, mielőtt eltérítették volna a görög Lotus Shipping társaság érdekeltségébe tartozó, 121 méter hosszú tartályhajót.
 

“A kalózok egy utasfülkébe zárták a legénység tagjait, ahol kilenc napig tartották őket fogva” – tette hozzá a kapitány.
 

Mint mondta, a kalózok nem bántották a tengerészeket, és időnként vizet és élelmet hoztak nekik. Gagyelija említést tett arról is, hogy a tengeri rablók angolul beszéltek a foglyaikkal, egymás között pedig valamelyik afrikai nyelvet használták.
 

A bűnözők végül augusztus 23-án engedték el a tengerészeket, aznap, amikor megtalálták a hajót. Gagyelija ugyanakkor nem pontosította, hogy milyen körülmények között, illetve feltételek mellett került sor az értesülések szerint hétezer tonna üzemanyagot szállító tartályhajó és legénysége elengedésére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: