2008-07-21 09:44:44• hírek • Csenteri Judit

Kalóriatartalom az étlapokon

Az amerikai éttermek kötelesek feltüntetni az ételek kalóriatartalmát is az étlapokon.

A New York-i gyorséttermek megmutatják minden általuk forgalmazott termék kalóriatartalmát, miután a törvények előírják, hogy ez  fel kell legyen tüntetve az étlapokon.

Az említett törvény, amely a kalóriatartalmak étlapokon való féltüntetését írja elő, egy 2006-os elhízás elleni kampány része. Érvénybelépése azonban el volt halasztva egészen ez év májusáig. Az amerikai gyorséttermek pedig mindössze néhány napja kezdték el alkalmazni is az előírtakat, lévén, hogy az esetleges büntetések a 2.000 dollárt is elérhetik.

A gyorséttermek kötelesek minden termék kalóriatartalmát jó látható helyen megjelölni. Egy felnőtt étrendje naponta megközelítőleg 2.000 kalóriát kellene tartalmazzon. Ennek ellenére azonban elég sok kliens figyelmen kívül hagyja a napi ajánlott kalóriamennyiséget, hiszen csak egy hamburger, egy adag sült krumpli és egy üdítőital eleve több, mint 1.100 kalóriát tartalmaz.

A törvény egyenlőre nem érvényes minden étteremre, hanem csak a nagy étteremláncokra, amelyeknek legalább 15 kirendeltségük és standard ételeik vannak. Az egészségügyi részlegek felelősei azonban igyekszenek minél hamarabb elérni e törvény minden gyorsétteremre való kiterjedését.

Cs. J. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: